În mai 1986 avea loc meciul de retragere al lui Osvaldo Ardiles, campion mondial cu Argentina în 1978. Maradona a fost invitat de conaționalul său să participe la partida amicală dintre Tottenham și Inter și a făcut parte din linia de mijloc a lui Spurs, alături de Ardiles, Glen Hoddle, Chris Waddle.
Clive Allen, pe atunci atacantul lui Tottenham, își amintește că Maradona a mers în Anglia fără ghete de fotbal, astfel că l-a invitat să-și aleagă dintre cele 2 perechi ale sale. Maradona a ales-o inițial o pereche mai uzată, dar apoi a fost convins de către Allen să o aleagă pe cea mai nouă.
"I-am spus ca am doua perechi de ghete, una veche pe care o purtasem tot sezonul si una noua. I-am transmis ca e oaspetele meu si ca poate sa-si aleaga ce pereche doreste.", a spus Allen citat de TalkSPORT.com.
Fotbal
Tricoul purtat de Maradona în meciul cu Anglia din 86 s-a vândut pentru o sumă record
04/05/2022 LA 16:49

Maradona a strălucit o seară în tricoul lui Tottenham

Chiar dacă a jucat cu ghete de împrumut, Maradona le-a oferit adevărate momente de magie celor 30.000 de oameni de pe White Hart Lane.

Fostul atacant englez și-a amintit de meciul superb făcut de Maradona în tricoul lui Tottenham în acea seară, specificând că a fost singura dată când s-a simtit spectator pe terenul de fotbal: "Nu am jucat niciodată într-un meci în care să mă simt ca și cum aș fi spectator, dar în acea noapte, Diego și Glenn (Hoddle) au fost de pe altă planetă. Erau telepatici și voiau mingea în permanență."
Acea partidă amicală s-a încheiat cu scorul de 2-1, Clive Allen marcând golul victoriei londonezilor.
La aflarea tragicii vești a dispariției lui Maradona, Glen Hoddle a postat un mesaj emoționant pe contul său de Twitter: "O zi foarte trista. Am avut mare noroc sa impart terenul si sa joc alaturi de el, si nu atat de noroc sa joc impotriva lui, unul dintre cei mai buni!"
Premier League
"E noul Diego Maradona!" Harry Kane, comparat cu legendarul argentinian după victoria cu Newcastle
03/04/2022 LA 19:54
Fotbal
8 persoane anchetate pentru "omor din culpă și tentativă de omor" în cazul lui Maradona
09/03/2022 LA 11:22