Vestea teribilă a fost confirmată de mai multe surse din presa internațională, printre care și Clarin, CNN și beIN Sports. Potrivit primelor informații, cauza decesului este stop cardiorespirator.
Maradona se afla la casa din Tigre (Argentina), unde se recupera după operația pe creier suferită în această lună.
Federația de Fotbal din Argentina a confirmat tragica veste. Oficialii sud-americani și-au exprimat regretul uriaș pentru decesul omului considerat cel mai mare fotbalist din istorie:
Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
ACUM 6 MINUTE
"Federația de Fotbal din Argentina, prin intermediul președintelui Claudio Tapia, își exprimă cele mai sincere regrete pentru decesul legendei noastre, Diego Armando Maradona. Vei rămâne pentru totdeauna în inimile noastre."

Reacția presei din Argentina, după vestea decesului lui Maradona

Ole, celebra publicație din Argentina, a scris la rândul ei despre vestea pe care iubitorii fotbalului nu voiau s-o audă vreodată.
"Maradona a suferit un stop cardiorespirator la casa lui din Tigre, unde locuia după intervenția chirurgicală pe creier. Lucrul la care întreaga lume a fotbalului se ruga să nu se întâmple în cele din urmă s-a întâmplat. Diego ne-a părăsit. Un stop cardiorespirator l-a stins din viață la vârsta de 60 de ani. Iar de această dată nu a mai putut fi salvat. Diego ne-a părăsit, iar odată cu el a luat și fotbalul. Nimic nu va mai fi la fel. Niciodată."

Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Maradona a suferit o operație pe creier în urmă cu două săptămâni, după ce medicii i-au descoperit un cheag de sânge. Intervenția a decurs cu succes, iar toată lumea era optimistă în privința sănătății fostului campion mondial din 1986.
Din păcate pentru întreaga suflare a fotbalului și a sportului mondial, lucrurile s-au înrăutățit brusc. Astăzi, argentinianul a suferit o stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat.
Campion mondial în 1986, Diego Maradona a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina. El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994.
La nivelul echipelor de club, Maradona a evoluat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell's Old Boys. Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a cucerit 9 trofee alături de echipele de club.

Diego Maradona a murit, legenda va rămâne

Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
ACUM 30 MINUTE
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 8 ORE