Moartea lui Diego Maradona continuă să genereze controverse. În fiecare zi care trece, sunt dezvăluite informații noi și contradictorii. Ultima dezvăluire îi aparține avocatului asistentei vedetei argentiniene. Acesta asigură că "El Pibe D'Oro" a căzut rău cu o săptămână înainte de a trece în neființă. Atunci, el s-ar fi lovit la cap, dar nimeni nu a avut intenția de a face demersuri suplimentare.
"Maradona a căzut cu o săptămână înainte de moartea sa. A căzut și s-a lovit la cap, dar nu l-au dus la spital pentru RMN sau CT. Maradona nu a putut decide nimic, după cădere a stat singur trei zile în camera sa, fără a fi văzut de nimeni și fără ajutor", a spus avocatul infirmierei, Gisela Martin, citat de Mundo Deportivo.

Anchetatorii iau în calcul varianta unui omor din neglijență în cazul "Maradona"

Fotbal
Tricoul purtat de Maradona în meciul cu Anglia din 86 s-a vândut pentru o sumă record
04/05/2022 LA 16:49
Potrivit anchetei procurorului San Isidro, neurochirurgul care l-a operat ar putea fi acuzat că este responsabil pentru moartea lui Diego, din neglijență, notează Gazzetta dello Sport.
30 de polițiști au descins duminică în casa medicului și au confiscat imediat toate telefoanele mobile și computerele. Între timp, alți 30 de polițiști au pătruns în clinica sa din Belgrano pentru a lua toată documentația disponibilă. După ce a luat declarațiile fiicelor lui Maradona, procurorul Laura Capra a decis ca ancheta să fie orientată spre omor, notează sursa citată.
Leopoldo Luque se apără și a explicat de ce nu se simte responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat cu Diego.
"Eu sunt cel care l-a internat, care l-a dus cu forța la spital. Apoi, el nu avea cum să fie mutat la neuropsihiatrie așa cum s-a sugerat, nu existau criterii medicale în acest sens. Nici la un centru de reabilitare nu putea fi dus, era nevoie de acordul lui. În rest, sunt minciuni. Nu a fost nicio eroare medicală. Diego a făcut stop cardiac, la pacienții cu istoricul lui se întâmplă frecvent, este cauza cea mai comună de deces. S-a făcut totul pentru a reduce pericolul. Am prelungit șederea în spital cât mai mult posibil", a precizat Luque, citat de Gazzetta dello Sport.
Premier League
"E noul Diego Maradona!" Harry Kane, comparat cu legendarul argentinian după victoria cu Newcastle
03/04/2022 LA 19:54
Fotbal
8 persoane anchetate pentru "omor din culpă și tentativă de omor" în cazul lui Maradona
09/03/2022 LA 11:22