Maradona nu oferă prea des interviuri, dar și când o face reușește să ajungă repede în atenția presei internaționale. Legendarul jucător argentinian a fost întrebat de jurnaliștii francezi ce își dorește cu ocazia aniversării de 60 de ani, iar el a răspuns sincer, pentru ca apoi să bufnească în râs:
"Visez să înscriu încă un gol în poarta Angliei, de această dată cu mâna dreaptă!", a spus Maradona, pentru France Football.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 2 ORE
Evident, Maradona a făcut referire la celebrul gol marcat cu mâna stângă în meciul Anglia - Argentina (scor 2-1), în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1986, pe care sud-americanii l-au câștigat.
Maradona a deschis scorul în minutul 55, când a reluat în plasă, cu mâna stângă, exact înainte ca portarul Angliei, Peter Shilton, să boxeze mingea. Arbitrul tunisian Ali Bin Nasser a validat golul, în ciuda protestelor venite din tabăra englezilor.
Mai târziu, Maradona a povestit că după golul înscris cu "mâna lui Dumnezeu" îi aștepta pe coechipieri să-l îmbrățișeze ca să-l convingă pe arbitru că golul a fost înscris regulamentar.

Maradona a marcat "golul secolului" la Campionatul Mondial din 1986

Tot Maradona a marcat și golul secund, 4 minute mai târziu. Și nu orice gol. Reușita a intrat în istorie drept "Golul secolului". Mijlocașul argentinian a driblat întreaga echipă a Angliei - inclusiv portarul -, pornind din propria jumătate.
Gary Lineker a redus din diferență cu 9 minute înainte de final, însă Anglia n-a mai avut forța să restabilească egalitatea. Argentina a trecut apoi în semifinale de Belgia, scor 2-0, pentru ca în finală să învingă Germania de Vest, scor 3-2. Maradona a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.
Vineri, Maradona va schimba prefixul. Legendarul mijlocaș, care a petrecut cea mai mare parte a carierei la Napoli, va împlini 60 de ani. De-a lungul carierei, Maradona a mai evoluat pentru Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Sevilla și Newell's Old Boys.
Interviul integral oferit pentru France Football va apărea vineri, de ziua lui Maradona.
Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM 3 ORE
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM 3 ORE