Pe 30 octombrie, când Diego Armando Maradona ar fi împlinit 61 de ani, întreaga suflare fotbalistică și-a amintit de legendarul argentinian. Fostul fotbalist Ronaldo a uitat de rivalitatea dintre Brazilia și Argentina și a postat un mesaj emoționant pe contul său de Instagram: "La mulți ani. Îmi este dor de tine, maestre, legenda fotbalului!"
De asemenea, în minutul 10 al partidei dintre Boca Juniors și Gimnasia La Plata, meciul a fost întrerupt, fotbaliștii și suporterii strigându-i numele lui Maradona și aplaudând, în timp ce pe tabelă au fost difuzate momente din cariera marelui fotbalist. În plus, stadionul a fost plin de banner-e uriașe dedicate lui 'D10S', iar zeci de baloane galbene și albastre au ridicat în aer un tricou prins de ele cu numărul 10 și numele lui Maradona.
Cupa Mondială FIFA
Uluitor: ce viteză a atins șutul lui Messi din meciul cu Mexic! Reacția presei din Argentina
IERI LA 10:02
De altfel, Asociația Argentiniană de Fotbal a decis să-l comemoreze pe Maradona, cerându-le tuturor jucătorilor să intre pe teren înainte de startul partidelor din acest weekend purtând tricouri albe cu imaginea lui El Pibe D'Oro. Toate meciurile vor fi întrerupte în minutul 10 în semn de omagiu, acordându-se 60 de secunde pentru aplauze în memoria lui Diego Armando Maradona, iar căpitanii tuturor echipelor vor purta banderole în culorile Argentinei și cu silueta legendarului fotbalist pe ele.
"Astăzi, la 61 de ani de la naşterea sa, amintirea sa este mai prezentă ca niciodată. Pentru că Diego este etern", au scris reprezentanții Asociației Agentiniane de Fotbal pe rețelele de socializare.

Sărbătoare și la Napoli

În plus, și pe străzile din Napoli, fanii echipei pentru care Maradona a evoluat între anii 1984-1991 au cântat și au dansat, fluturând steaguri alb-albastre și strigându-i numele legendarului argentinian.
Maradona va fi comemorat de Napoli pe 28 noiembrie, la partida cu Lazio, pentru care clubul a pregătit un echipament special, pe tricouri urmând a se regăsi chipul regretatului fotbalist.

Maradona a decedat pe 25 noiembrie 2020

La două săptămâni după ce a trecut printr-o operație pe creier, Diego Armando Maradona a suferit pe 25 noiembrie 2020 un stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat, lăsând întreaga suflare a fotbalului și a sportului mondial înmărmurită.
Campion mondial în 1986, El Pibe D'Oro a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina. El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994.
La nivelul echipelor de club, Maradona a evoluat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell's Old Boys. Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a cucerit 9 trofee alături de echipele de club.

Diego Maradona a murit, legenda va rămâne

LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Messi, egalul lui Maradona și Pele! Recordurile uriașe stabilite de argentinian după meciul cu Mexic
IERI LA 06:40
Cupa Mondială FIFA
Xavi, despre favoritele sale de la Mondialul din Qatar! "Messi va fi numărul 1 și fără trofeu"
21/11/2022 LA 12:37