Văzut de mulți cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, "El Pibe D'Oro" a avut un talent uluitor. Din păcate pentru el și pentru fotbal, acesta nu a fost dublat de o atitudine sportivă și profesionistă întotdeauna.
Problemele cu drogurile sunt arhi-cunoscute, acesta fiind și motivul pentru care a fost suspendat în timpul Mondialului din 1994. La precedentele două Cupe Mondiale, mijlocașul ofensiv argentinian scrisese istorie și devenise un idol pentru toată Argentina. Mai întâi, în Mexic 1986, Maradona și-a dus echipa spre al doilea trofeu din istorie, pentru ca în Italia 1990 să își conducă formația până în ultimul act.
În finala cu Germania, Maradona ar fi trebuit eliminat încă de la intonarea imnurilor, când a înjurat, dezvăluie arbitrul acelei partide, Edgardo Codesal. În cele din urmă, nemții s-au impus cu 1-0, grație golului din penalty al lui Brehme (minutul 85), însă Maradona i-a mai dat de furcă arbitrului, după ce l-a jignit odată cu eliminarea lui Pedro Monzon (minutul 65). De notat că "pumele" au terminat acea partidă în 9 jucători, în minutul 87 și Gustavo Dezotti fiind eliminat, pentru cumul de cartonașe.
Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04
La 30 de ani distanță de la acel meci, centralul mexican a făcut câteva dezvăluiri interesante despre omul Maradona, pe care avea să îl cunoască mai bine ulterior, după ce acesta a antrenat în Mexic.
"Trebuia să îl dau afară pe Maradona încă dinainte de meci, pentru că a insultat în timpul intonării imnurilor. Dar am trecut cu vederea, trebuia să gestionez astfel situația. Când l-am eliminat pe Monzon, a venit și mi-a zis că am luat bani. L-am văzut pe Maradona făcând lucruri incredibile pe teren, demne de admirația și respectul meu. Cu mingea la picior, a fost fenomenal, cel mai bun. Dar din punct de vedere uman, e o persoană neplăcută, cel mai rău om pe care l-am întâlnit în viața mea", a spus Codesal în "Tirando Paredes".

E Premier League

De la Trent Alexander-Arnold la Wifried Zaha și de la Raheem Sterling la Andre Gomes, starurile din Premier League își reprezintă echipele în meciuri foarte interesante de FIFA. Acesta este E Premier League si va fi pe eurosport.ro începand de luni, ora 20:00.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13