Cotidianul argentinian Clarin a oferit ieri o veste șocantă pentru toți iubitorii fotbalului: Diego Armando Maradona a murit miercuri, la vârsta de 60 ani. Cauza decesului: un stop cardiorespirator suferit în casa sa din Tigre. Maradona suferise la începutul lui noiembrie o intervenție chirurgicală pe creier pentru îndepărtatea unui hematom subdural (cheag de sânge).
Intervenția a decurs cu succes, iar toată lumea era optimistă în privința sănătății fostului campion mondial din 1986. Din păcate pentru întreaga suflare a fotbalului și a sportului mondial, lucrurile s-au înrăutățit brusc. Ieri, genialul "D10S" Diego a suferit un stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat de echipele medicale ajunse la fața locului în 30 de minute de la apariția problemelor.

Diego Armando Maradona, omagiat de Bielsa "El Loco"

Liga Campionilor UEFA
#VOCE Napoli, repetabilă speranță
04/10/2022 LA 07:36
Antrenorul lui Leeds, Marcelo Bielsa, s-a alăturat și el milioanelor de voci care l-au plâns pe Diego Armando Maradona în ultimele 24 de ore. Bielsa se regăsește printre cei care au declarat în repetate rânduri că Maradona este fără îndoială cel mai bun fotbalist din câți au existat. În ciuda dispariției lui Maradona la vârsta de 60 de ani, Bielsa este de părere că moștenirea sa va dăinui pe vecie, tocmai prin frumusețea și naturalețea din joc.
"Nu ar fi putut să fie mai bun decât a fost. A fost pentru noi toți și va continua să fie un idol. E o mare tristețe că nu mai e printre noi. Să pierzi un idol este foarte dificil, te face să te simți slab. Tot ce a făcut el ca fotbalist a fost atât de frumos încât nu poate fi egalat, Maradona a fost un artist, dimensiunea repercusiunilor artei lui este infinită. Ca să ofer un singur exemplu, melodiile care au fost create în amintirea lui sunt extraordinare. Este o recunoaștere a publicului pentru el. Pentru noi, ca argentinieni, Diego ne-a făcut să ne simțim ca și cum ar fi fost o fantezie a minților noastre, așa cum un idol te face adesea să te simți", a spus Marcelo Bielsa după aflarea veștii.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Serie A
#Voce Serie A revine cu nopțile ei magice
13/08/2022 LA 08:03