Se pare că turneul final al Campionatului European din 2028 va avea loc în Marea Britanie și Irlanda. Acestea au depus o candidatură comună pentru găzduirea competiției, singura primită de UEFA până în acest moment, când au mai rămas mai puțin de 48 de ore până la încheierea procesului de depunere.
Rusia și Turcia au fost în competiție pentru a deveni gazde ale Euro 2028, dar au renunțat la depunerea candidaturii. Federațiile din Anglia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord și Irlanda s-au decis în ultima lună să renunțe la ideea organizării Cupei Mondiale din 2030 și au intrat în cursa pentru a 18-a ediție a Campionatului European.
Printre arenele propuse pentru a găzdui meciuri la Euro 2028 se numără Hampden Park din Glasgow, Aviva Stadium din Dublin, Windsor Park din Belfast și Principality Stadium din Cardiff, alături de stadioane ale echipelor din Premier League.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 30 MINUTE
Potrivit publicației Times, anunțul oficial privind gazda turneului final al Campionatului European din 2028 va fi făcut pe 7 aprilie. În cazul în care nicio altă țară nu-și va depune candidatura până pe 23 martie, UEFA va putea acorda organizarea Euro cu un an înainte de termen, Marea Britanie și Irlanda urmând a avea timp până la finalul anului pentru a prezenta garanțiile necesare.
Citește și:

Euro 2028 ar putea fi prima ediție cu 32 de echipe

Va fi pentru prima dată când Marea Britanie va găzdui un European din 1996 și până în prezent, cu mențiunea că unele meciuri de la Euro 2020 s-au disputat la Londra și Glasgow.
Campionatul European din 2024 va avea loc în Germania, iar Italia se află în cursa pentru a găzdui Euro 2032, în timp ce pentru turneul final al CM din 2030 se luptă Argentina, Uruguay, Chile și Paraguay, care au depus o ofertă comună.
Ediția din 2028 a CE ar putea fi prima la care vor participa 32 de echipe, UEFA luând în calcul creșterea numărului de participante de la 24, câte vor merge la Europeanul din 2024.
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 10 ORE