După o serie teribilă în campionat, unde a alunecat până pe locul 4, Liverpool a fost eliminată și din Cupa Angliei, de marea rivală, Manchester United.

Formația lui Solskjaer e lider în Premier League, cu 6 puncte peste campioană, dar diferența la nivel valoric nu e una care să o scoată definitiv din calcule pe Liverpool, în acest sezon. Cel puțin asta crede Michael Owen, care e de părere că doar psihicul face diferența între cele două echipe. Dacă Liverpool are o singură victorie în ultimele 7 partide în toate competițiile (contra "copiilor" lui Aston Villa, în Cupă), United a pierdut un singur meci în ultima lună și jumătate (cu City, în Cupa Ligii). Ca atare, diferența de încredere e cea care își spune cuvântul în evoluțiile celor două rivale, și nu cea de valoare.

Premier League
United și Liverpool se bat pentru un jucător din Serie A! Licitația începe de la 30 de milioane de €
IERI LA 10:03

"Meciul a fost echilibrat, s-a jucat pe muchie de cuțit. Din punctul de vedere al lui Liverpool, e un rezultat dezamăgitor, chiar dacă echipa a marcat două goluri care cu siguranță că l-au bucurat pe Klopp. Cred că în acest moment, diferența dintre United și Liverpool e următoarea: una dintre formații e extrem de încrezătoare, vine după o serie foarte bună, în timp ce cealaltă și-a pierdut încrederea, ca urmare a rezultatelor mai puțin bune", a spus Owen la BT Sport.

Klopp, aplecat pe lucrurile pozitive după Manchester United - Liverpool 3-2

În ciuda înfrângerii, Liverpool a interpretat o altă partitură decât în restul meciurilor din 2021, în care nu reușise să înscrie vreun gol, cel puțin în campionat.

Duminică, pe Old Trafford, "cormoranii" au fost mai percutanți, mai periculoși prin comparație cu partidele precedente, iar acest lucru l-a mulțumit într-o bună măsură pe Klopp. Neamțul rămâne optimist și a subliniat lucrurile bune făcute de Salah&Co aseară, pe Old Trafford.

"Am văzut o mulțime de pași în direcția bună, astfel că rămân cu lucruri pozitive după această partidă. Nu e ceea ce ne-am dorit în termeni de rezultat, iar acest lucru e frustrant. Nu suntem încă în top, acolo unde ne dorim din punct de vedere al formei, dar ne-am mișcat bine, am făcut progrese față de ultimele partide. Nu vă faceți griji pentru noi, ca grup suntem uniți și puternici", a spus Klopp la finalul partidei cu United, citat de BBC.

Pe Manchester United o așteaptă o partidă ușoară în campionat, cu lanterna Sheffield, pe teren propriu, în timp ce Liverpool are un meci de foc la Londra, cu Tottenham. Duelul dintre Mourinho și Klopp va fi în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player joi, de la ora 22:00.

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Premier League
The Athletic: Klopp renunță în vară la 4 jucători. Cine va fi transferat de la Liverpool
IERI LA 15:24
Premier League
Reconstruiește Klopp pe Liverpool? Anunțul făcut de tehnicianul german
27/02/2021 LA 12:42