Octavian Popescu are o ușuriță deosebită pe teren, iar italienii l-au comparat cu starul lui Juventus, Federico Chiesa. Mijlocașul de la FCSB a demonstrat încă de la 17 ani că poate conduce jocul unei echipe care visează la titlu în Liga 1.
Și Lucian Sânmărtean, unul dintre cei mai tehnici jucători români din ultimele două decenii, îl apreciază în mod deosebit pe jucătorul liderului din Liga 1. Dacă va rămâne serios și conectat la ceea ce înseamnă fotbalul de performanță, Octavian Popescu poate să devină un jucător reper pentru români.
"Octavian Popescu, dacă va demonstra și ușor, ușor își va căpăta statutul de lider, va fi convocat și la echipa națională. Este un copil pe care l-am văzut și mi-a atras atenția cu ușurința și curajul, nesimțirea, în sensul bun, cu care manevrează mingea.
Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM 39 MINUTE
Octavian Popescu poate fi noul star al fotbalului românesc. Depinde de el, depinde de mediul în care se formează. FCSB îi oferă mediul în care poate crește și inevitabil va urma un transfer, vor urma convocări la echipa națională", a spus Sânmărtean pentru as.ro.
https://i.eurosport.com/2021/02/11/2991490.jpg

Cine este Octavian Popescu, noua stea de la FCSB

Într-o echipă care în toamnă avea nume precum Dennis Man, Florinel Coman sau Florin Tănase, Octavian Popescu reușea să se remarce în câteva meciuri ale liderului Ligii 1, FCSB. Acum pare că a devenit o certitudine.
El are deja un gol marcat și 6 pase decisive oferite, ceea ce a făcut să ajungă la o cotă de piată de 350.000 euro, fiind al doilea cel mai bine cotat fotbalist român sub 18 ani.
Înainte să facă pasul la FCSB, tânărul mijlocaș ofensiv a fost in lotul celor de la CSU Craiova, echipă care, însă, nu a vrut să-i mărească contractul pentru a-l păstra. Agentul care-l reprezintă pe Octavian Popescu, a dezvăluit cum patronul formației din Bănie a refuzat să-i ofere jucătorului un salariu de 2.500 de lei.
În timpul meciurilor, ceea ce îl face să se remarce imediat este dezinvoltura cu care evoluează. Acesta a “profitat” de situația nefericită a infectării mai multor titulari și s-a impus în formația lui Toni Petrea și a jucat chiar și în Europa League împotriva celor de la Slovan Liberec.
Poziția lui naturală în teren este cea de extremă stânga. Dar în sistemul foarte dinamic al celor de la FCSB acesta a evoluat atât pe dreapta cât și în centrul liniei de atac, schimbând foarte des poziția cu colegii din ofensivă. Deși foarte tânăr, este un jucător cerebral, inventiv.
Are personalitate, nu se sfiește să încerce să scoată adversari din joc, indiferent de numele sau experiența acestora. Fapt pentru care a și obținut două penaltyuri decisive, nereușind să fie deposedat decât prin fault.
Evoluțiile lui nu au trecut neremarcate și deja a fost în centrul unui articol realizat de un ziar din Italia, și după zvonurile că acesta ar fi monitorizat de cei de la Juventus, club binecunoscut pentru achiziționarea de tinere talente, în lotul acestora aflându-se și Radu Drăgușin.
Este prea devreme pentru a ne gândi la un transfer al lui Octavian Popescu însă cu siguranță, daca va evolua, nu va putea fi ținut foarte mult în România. Selecționerul naționalei U21 a declarat că acesta va fi o piesă de bază în viitoarea campanie de calificare, ceea ce nu poate decât să-l ajute pe Octavian. Dacă la capitolele fizic și tehnic stă foarte bine, cea care va face diferența pentru cariera lui este partea mentală. N-ar fi primul talent irosit.
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM O ORĂ