Rivaldo rămâne conectat la subiectele momentului din fotbalul românesc și analizează situația creată de instalarea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev și spune că tehnicianul român poate iniția o nouă eră la clubul din capitala Ucrainei.
„Eu consider că un jucător sau antrenor profesionist nu ar trebui să refuze niciodată propuneri interesante, dar, bineînțeles, sunt și cazuri speciale. Au existat de-a lungul timpului transferuri controversate, cum a fost cel al lui Luis Figo, și cred că și eu aș fi pățit la fel dacă aș fi trecut direct de la FC Barcelona la Real Madrid, a declarat ambasadorul Betfair Rivaldo, care se afla în lotul Barcelonei când mijlocașul portughez a devenit primul transfer “galactic” al celor de la Real Madrid.

Primul antrenament al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Credit imagine: Eurosport

Fotbal
Mircea Lucescu poate deveni selecționerul naționalei care a impresionat la EURO: "Se vorbește de el"
02/08/2021 LA 19:28

Sfaturile lui Rivaldo pentru transferuri de succes din Brazilia

Rivaldo este însă încrezător în noua etapă a carierei lui Mircea Lucescu. Lucescu poate iniția o nouă eră la Dinamo Kiev, inclusiv aducând jucători brazilieni, așa cum a procedat cu mare succes la Șahtar Donețk. Mă gândesc la jucători precum Luan (n.e. - Corinthians) sau Everton Cebolinha (n.e. – Gremio Porto Alegre), care ar fi transferuri excelente, deși nu sunt sigur că s-ar adapta foarte ușor la iarna din Ucraina sau la un nou sistem de joc, a încheiat Rivaldo.

Mircea Lucescu, o legendă pentru Şahtior

Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior.
Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016. Lucescu a câștigat 22 de trofee cu echipa din Donețk în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009). "Il Luce" este deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar este şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide).

Slideshow

Mircea Lucescu sărbătorit în cantonamentul lui Dinamo Kiev

8 imagini

Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev! Anunțul oficial al președintelui Surkis
02/06/2021 LA 11:04
Fotbal
Mircea Lucescu, de neoprit în Ucraina! Dinamo Kiev a câștigat și Cupa, după titlu și Supercupă
13/05/2021 LA 19:15