Lupta împotriva coronavirus e extrem de dificilă pentru că vorbim de un inamic invizibil. În plus, virusul se manifestă foarte diferit, de la o persoană la alta; mulți dintre noi rămân asimptomatici, dar pot transmite mai departe virusul.
Un caz aparte îl are în prim plan pe Rustu Recber, fostul mare portar al lui Fenerbahce și al lui Barcelona. Considerat de mulți cel mai bun goalkeeper din istoria Turciei, fostul fotbalist, ajuns acum la 46 de ani, a fost internat de urgență sâmbătă.
Interesant e că până ieri Rustu s-a simțit absolut normal, simptomele dezvoltându-se cu repeziciune în doar câteva ore. Informații despre momentele grele prin care a trecut fostul portar au fost oferite de soția sa, Isil.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 2 ORE
"Aş fi vrut să vă dau veşti mai frumoase, dar cu tristeţe ne aflăm în faţa diagnosticului Covid-19 al soţului meu Ruştu, care este internat în spital. Totul era normal, dar suntem şocaţi de simptomele care s-au manifestat brusc. Este o perioadă critică şi foarte dificilă. Allah să le ofere însănătoşire grabnică soţului meu drag şi tuturor bolnavilor", a notat Isil Recber pe Instagram.
Din fericire, Rustu nu a dat virusul mai departe vreunui membru al familiei. "De aceeam noi suntem acasă, el este în spital şi nu avem voie să îl vizităm. De fapt, cel mai greu este că nu putem fi alături de el”, a adăugat soţia fostului jucător.
Rustu are în carieră 5 titluri, obținute cu Fenerbahce și Beșiktaș. Evoluțiile foarte bune din Turcia i-au adus în 2003 transferul la Barcelona, dar din păcate pentru el, în cei trei ani petrecuți pe Camp Nou, a apărat foarte puțin.
Sfertfinalist cu Turcia la Euro 2020, Rustu Recber a atins apogeul carierei doi ani mai târziu, la Mondialul din Japonia și Coreea de Sud. Turcia a obținut atunci un istoric loc 3, iar portarul a fost inclus în echipa ideală a Campionatului Mondial. În 2008, cu el în poartă, naționala semilunei a mai reușit o performanță impresionantă, jucând semifinalele Euro. Turcia a fost atunci învinsă de Germania, 3-2, cu un gol marcat de Lahm în minutul 90.
Turcia a devenit în ultimele zile o țară extrem de afectată de coronavirus, după ce în prealabil cazurile fuseseră destul de puține. Până în această dimineață, autoritățile au raportat 7402 cazuri, 108 dintre pacienți pierzându-și viața.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 3 ORE
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 5 ORE