Zdenek Zeman are 74 de ani, dar nu poate sta departe de fotbal. După o pauză de 3 ani, cehul a decis să revină pe bancă și a preluat-o în această vară pe Foggia, club unde a mai antrenat în 2 rânduri: 1989-1994 și 2010-2011.
Foggia este în Serie C și se pregătește de noul sezon, care va începe la finalul lunii august. Echipa lui Zeman a jucat duminică un amical cu Pavia, iar la final antrenorul ceh a oferit o demonstrație de civilizație. Deși este un nume cu greutate în fotbalul italian, Zeman nu s-a dat la o parte din a strânge sticlelle de apă aruncate de jucători pe marginea terenului, gest pe care alți antrenori nu l-ar face sub nicio formă.
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Japoniei trage un semnal de alarmă la Mondial. Ce declară acesta înaintea optimilor
ACUM 37 MINUTE

Zdenek Zeman, 40 de ani de activitate în fotbalul italian

Zdenek Zeman și-a început cariera de antrenor acum 40 de ani, la Palermo, iar de atunci a antrenat o sumedenie de echipe din Italia și nu numai. Cele mai importante formații pregătite de ceh au fost Napoli, AS Roma și Lazio, dar acesta a reușit minuni de-a lungul vremii la cârma unor echipe mici.
Adeptul unui stil totalmente ofensiv, Zeman este un nume extrem de apreciat în Italia și în Europa în general. Deși nu a câștigat vreun trofeu în carieră, Zeman a creat un farmec aparte în fotbalul italian. Prima mare performanță a lui Zeman a fost promovarea în Serie A cu Foggia (1991). Imediat după acel moment, Zeman a fost timp de 2 ani antrenorul lui Dan Petrescu, care s-a transferat în vara lui 1991 la clubul din sud-estul Italiei.
În 2012, Zeman a fost artizanul unei alte promovări spectaculoase în Serie A, de data aceasta la cârma Pescarei. Printre jucătorii pe care Zeman i-a avut în echipă în acel sezon se numără 3 fotbaliști care au devenit campioni europeni cu Italia în această vară: Marco Veratti, Ciro Immobile și Lorenzo Insigne.
Toți acești 3 jucători au avut cifre fabuloase sub comanda lui Zeman în acel sezon în care Pescara a terminat pe prima poziție în Serie B, marcând 90 de goluri.
Cifrele lui Veratti, Immobile și Insigne în sezonul 2011-2012
  • Marco Veratti - 31 de meciuri - 9 assist-uri
  • Ciro Immobile - 37 de meciuri - 28 de goluri - 6 assist-uri
  • Lorenzo Insigne - 37 de meciuri - 18 goluri - 14 assist-uri
Cupa Mondială FIFA
Verdict final în cazul golului "fantomă" al Japoniei, care a trimis Germania acasă de la Mondial
ACUM 44 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Cel mai bine plătit selecționer, out de la CM! Al 2-lea cel mai mic salariu și-a dus echipa în optim
ACUM O ORĂ