Zdenek Zeman are 74 de ani, dar nu poate sta departe de fotbal. După o pauză de 3 ani, cehul a decis să revină pe bancă și a preluat-o în această vară pe Foggia, club unde a mai antrenat în 2 rânduri: 1989-1994 și 2010-2011.
Foggia este în Serie C și se pregătește de noul sezon, care va începe la finalul lunii august. Echipa lui Zeman a jucat duminică un amical cu Pavia, iar la final antrenorul ceh a oferit o demonstrație de civilizație. Deși este un nume cu greutate în fotbalul italian, Zeman nu s-a dat la o parte din a strânge sticlelle de apă aruncate de jucători pe marginea terenului, gest pe care alți antrenori nu l-ar face sub nicio formă.
Fotbal
Rezumatul derby-ului Man United - Arsenal! Ronaldo a fost din nou decisiv pentru "Diavoli"
ACUM 2 ORE

Zdenek Zeman, 40 de ani de activitate în fotbalul italian

Zdenek Zeman și-a început cariera de antrenor acum 40 de ani, la Palermo, iar de atunci a antrenat o sumedenie de echipe din Italia și nu numai. Cele mai importante formații pregătite de ceh au fost Napoli, AS Roma și Lazio, dar acesta a reușit minuni de-a lungul vremii la cârma unor echipe mici.
Adeptul unui stil totalmente ofensiv, Zeman este un nume extrem de apreciat în Italia și în Europa în general. Deși nu a câștigat vreun trofeu în carieră, Zeman a creat un farmec aparte în fotbalul italian. Prima mare performanță a lui Zeman a fost promovarea în Serie A cu Foggia (1991). Imediat după acel moment, Zeman a fost timp de 2 ani antrenorul lui Dan Petrescu, care s-a transferat în vara lui 1991 la clubul din sud-estul Italiei.
În 2012, Zeman a fost artizanul unei alte promovări spectaculoase în Serie A, de data aceasta la cârma Pescarei. Printre jucătorii pe care Zeman i-a avut în echipă în acel sezon se numără 3 fotbaliști care au devenit campioni europeni cu Italia în această vară: Marco Veratti, Ciro Immobile și Lorenzo Insigne.
Toți acești 3 jucători au avut cifre fabuloase sub comanda lui Zeman în acel sezon în care Pescara a terminat pe prima poziție în Serie B, marcând 90 de goluri.
Cifrele lui Veratti, Immobile și Insigne în sezonul 2011-2012
  • Marco Veratti - 31 de meciuri - 9 assist-uri
  • Ciro Immobile - 37 de meciuri - 28 de goluri - 6 assist-uri
  • Lorenzo Insigne - 37 de meciuri - 18 goluri - 14 assist-uri
Fotbal
Rezumatul partidei Tottenham - Brentford, câștigată de londonezi cu 2-0
ACUM 3 ORE
Bundesliga
Întorsătură de situație! Borussia Dortmund-Bayern Munchen se va juca cu spectatori
ACUM 3 ORE