Contractul lui Mario Gotze cu Borussia Dortmund a expirat la finalul stagiunii trecute, iar "galben-negri" nu i-au mai oferit prelungirea, acesta devenind liber de contract. Presa de specialitate a scris despre multe oferte avute de Gotze în această vară, inclusiv despre interesul lui Bayern Munchen, dar fostul campion mondial a surprins pe toată lumea și a semnat pe doi ani cu PSV Eindhoven.
Cariera lui Gotze a intrat în impas în ultimii ani din cauza problemelor de sănătate, iar PSV ar putea fi ultimul tren pentru jucătorul care făcea furori în urmă cu 10 ani, fiind comparat cu Messi sau Ronaldo.
Mario Gotze (28 de ani) a avut un start fulminant de carieră și mulți specialiști îl vedeau drept un viitor câștigător al Balonul de Aur atunci când făcea parte din echipa fantastică a Borussiei Dortmund, care cucerea 2 titluri consecutive în Bundesliga sub conducerea lui Jurgen Klopp (2011 și 2012).
Fotbal
Istoria, împotriva lui Messi
09/07/2021 LA 04:57
În 2013, Gotze pleca la Bayern, care i-a plătit clauza de reziliere, iar în 2014 devenea campion mondial cu naționala Germaniei, fiind autorul singurului gol din finala cu Argentina. În 2016, mijlocașul a fost răscumpărat de clubul care l-a crescut, dar evoluțiile sale nu s-au mai ridicat niciodată la nivelul celor care l-au consacrat.
Cariera lui Gotze a intrat pe o pantă descendentă în ultimii ani din cauza problemelor de sănătate, iar în această vară Borussia Dortmund nu i-a mai prelungit contractul. Deși presa din Germania a scris despre eventuale plecări ale acestuia în Premier League, Serie A sau Ligue 1, acesta a ales în cele din urmă PSV Eindhoven, ceea ce este probabil ultima șansă pentru mijlocașul german să demonstreze că nu și-a încheiat socotelile cu fotbalul mare.
Fotbal
Un fotbalist celebru regretă că l-a schimbat pe Klopp cu Guardiola: "Trebuia să stau mai mult cu el"
29/12/2020 LA 15:12
Bundesliga
Pariul nebun al lui Hansi Flick! Cărui fost campion mondial vrea să-i relanseze cariera
23/09/2020 LA 13:33