Mario Gotze a fost transferat de Bayern Munchen de la Borussia Dortmund în vara lui 2013, în schimbul sumei de 37 de milioane de €. Momentul respectiv a coincis și cu ajungerea pe banca bavarezilor a lui Pep Guardiola, care reușise să atingă performanțe extraordinare la cârma Barcelonei.
Gotze devenise unul dintre cei mai buni jucători din lume la Borussia Dortmund, sub comanda lui Jurgen Klopp, contribuind serios la cucerirea a 2 titluri consecutive în Bundesliga (2010-2011 și 2011-2012), dar și la parcursul "galben-negrilor" din sezonul 2012-2013 din Champions League, unde au ajuns până în finală, pe care au pierdut-o însă chiar în fața lui Bayern. Aflat abia la 21 de ani, Gotze începuse să fie comparat cu Messi și Cristiano Ronaldo, iar Bayern Munchen părea că a dat o adevărată lovitură prin transferul său.
Pe termen lung, plecarea de la Dortmund s-a dovedit a nu fi benefică pentru Gotze. Chiar dacă în perioada în care juca la Bayern mijlocașul a atins apogeul carierei sale, marcând unicul gol al finalei Campionatului Mondial din 2014, cariera lui Gotze nu a fost una pe măsura talentului său. De altfel, Gotze a revenit la Dormund în 2016, dar niciodată nu a mai atins forma care l-a consacrat în prima sa perioadă la Borussia.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
https://i.eurosport.com/2013/04/23/995746.jpg

Mario Gotze: "Trebuia să stau mai mult cu Klopp"

La 7 ani distanță de la transferul său la Bayern, Gotze recunoaște că ar fi trebuit să stea mai mult alături de Jurgen Klopp, pe care îl consideră unul dintre cei mai importanți oameni din viața sa.
"A fost o provocare pentru mine să cunosc filosofia lui Pep. Cu Bayern, am ajuns de 3 ori în semifinalele Champions League, iar Guardiola m-a ajutat să văd fotbalul din poziții diferite de pe teren. El te folosea pe mai multe posturi, Arjen Robben știe despre ce vorbesc. Dar, în retrospectivă, trebuia să stau mai mult cu Klopp. Îl văd ca fiind unul dintre cei mai importanți oameni din viața mea. Există o relație de încredere între noi.", a declarat Gotze pentru publicația olandeză Algemeen Dagblad.
De altfel, după ajungerea lui Klopp la Liverpool, presa internațională a speculat mereu că antrenorul german și l-ar dori pe Gotze pe Anfield, dar transferul nu s-a materializat niciodată, iar cariera acestuia a fost într-un continuu regres.
Înaintea acestui sezon Gotze a rămas liber de contract și a semnat cu PSV Eindhoven, formație pentru care a marcat 4 goluri și a dat 3 pase decisive în 13 partide. La doar 28 de ani, mijlocașul german încă mai poate renaște, el susținând că se simte foarte bine în Olanda: "La PSV, am revenit repede la vechea mea formă. Sunt fericit acum, total fericit. Îmi place foarte mult aici."
https://i.eurosport.com/2020/12/28/2962307.jpg
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59