Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, a răbufnit în minutul 14 al meciului de la Paris, din urmă cu o săptămână, atunci când Colțescu i-a spus lui Hațegan, centralul partidei, să-l avertizeze pe "acel negru" atunci când s-a referit la camerunez. Webo i-a cerut socoteală lui Colțescu, apoi jucătorii celor două echipe au ieșit de pe teren și meciul a fost amânat.
Partida s-a reluat după 24 de ore, fiind delegată o altă brigadă de arbitri. UEFA a pornit o anchetă de amploare în urma scandalului de rasism. De curând, Marius Avram s-a retras din activitate, după 14 ani, și a vorbit, printre altele, despre scandalul de rasism în care a fost implicat fostul său coleg, Sebastian Colțescu.

Marius Avram ia atitudine după scandalul de rasism în care a fost implicat Colțescu

Cupa Mondială FIFA
Elogii aduse Olandei după calificarea în sferturile Campionatului Mondial din Qatar
ACUM 9 MINUTE
Marius Avram a precizat că formularea folosită de Colțescu nu a fost prea fericită, dar că s-a exagerat enorm pe baza unei discuții interne între arbitrii români: "Cu două săptămâni înainte, am fost chiar eu cu aceeași brigadă la Manchester United - Bașakșehir. Al patrulea oficial, adică exact postura lui Colțescu la Paris. Rolul arbitrului de rezervă e și să mai absoarbă o parte din tensiunile venite dinspre bănci pentru a-i oferi "centralului" posibilitatea să arbitreze fără să se mai gândească și la stresul de pe margine. Am urmărit evenimentele de la PSG - Bașakșehir, am ascultat și cred că nu a fost perfect ce s-a petrecut acolo, dar s-a ajuns la o exagerare enormă ca discuția aceea să se transforme într-un scandal planetar.
A fost o exagerare enormă pentru că a fost un dialog intern al brigăzii, Colțescu nu i s-a adresat persoanei respective, nu a avut o tentă agresivă sau jignitoare, ci era vorba doar despre o formulă de identificare. E drept, neinspirată în acel context, poate ar fi trebuit să apeleze doar la un gest sau să folosească expresii de genul "al treilea din stânga sau al doilea din dreapta". Totuși, în presiunea acelor clipe, când trebuie să iei decizii rapide, există riscul să scapi o formulare mai lejeră, precum cea a lui Colțescu. Dar nu e rasism.
Sunt curios cum va arăta decizia UEFA, dacă va apărea vreun dicționar sau un ghid de adresare. Am tot auzit, zilele astea, că arbitrii trec prin traininguri în care li se explică ce cuvinte au voie să folosească și chestii din astea. Nu există așa ceva! Singurele elemente predate la cursuri se refereau la identificarea din tribune a scandărilor rasiste și măsurile care se impun", a spus Marius Avram pentru Gazeta Sporturilor.
Cupa Mondială FIFA
Căpitanul SUA, tras la răspundere pentru primul gol al Olandei! Americanii au părăsit Cupa Mondială
ACUM 31 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Marcelo Bielsa, pregătit să revină pe bancă. O națională OUT de la Mondial, următoarea destinație
ACUM 42 MINUTE