Noul stadion Steaua va fi inaugurat miercuri, 7 iulie, într-un amical între echipa roș-albastră și OFK Belgrad, un club cu o tradiție importantă în Serbia, pe care gruparea bucureșteană l-a întâlnit și acum 48 de ani, când a fost inaugurat vechiul stadion din Ghencea.
Cu această ocazie, oficialii "militarilor" au pregătit un moment special care îl va avea în centru pe Marius Lăcătuș, cel mai reprezentativ jucător din istoria Stelei. Așa cum presa din România anunța încă de ieri, tricoul cu numărul 7, cel pe care Lăcătuș l-a purtat cu precădere în timpul carierei sale la clubul din Ghencea, va fi retras definitiv.
Acest gest este unul obișnuit în fotbalul internațional, ca semn de respect pentru fotbaliștii care au fost legați de un anumit club în cea mai mare parte a carierei sau pe tot parcursul acesteia în unele cazuri.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 2 ORE

Marius Lăcătuș: "Mi-a venit să zâmbesc, dar și să plâng"

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro, Marius Lăcătuș a oferit o primă reacție cu privire la ceea ce se va întâmpla mâine pe Ghencea. Fostul internațional român a declarat că este mândru într-un fel că îi va fi retras tricoul, dar în același timp este și oarecum trist, pentru că momentul va marca un alt sfârșit. De asemenea, Lăcătuș a ținut să amintească faptul că performanțele pe care le-a obținut cu Steaua s-au datorat și colegilor săi.
"A fost și pentru mine o surpriză totală să aflu că se va retrage tricoul meu, cu numărul 7. Nu știam. Am aflat de la televizor. Sincer, parcă mi-a venit să zâmbesc, dar și să plâng. Au fost sentimente amestecate.
Nu aș fi reușit eu singur toate acele performanțe, fără colegii mei. E un sentiment de mândrie, dar și de ușoară tristețe, să vezi că ți se retrage tricoul. Parcă e un alt sfârșit. Eu cred că poate ar fi trebuit să fie retrase toate tricourile celor de la Sevilla, de la Monte Carlo, pentru că împreună am reușit toate acele performanțe. Știu că acum purta acest tricoul cu numărul 7 Florin Răsdan. Sper să nu se supere pe mine. Nu am avut nicio implicare, nu am bătut vreodată vreun apropo ca să se facă asta.
E clar că a fost un cumul de factori, conducerea clubului, suporterii. Nu a decis o persoană asta", a spus Lăcătuș.
În cele 14 sezoane jucate de Marius Lăcătuș în tricul roș-albastru, acesta a câștigat 21 de trofee, cel mai important fiind fără îndoială Cupa Campionilor Europeni, în 1986, când "Fiara" a și marcat la loteria penalty-urilor în fața Barcelonei, al Sevilla.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 2 ORE
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 5 ORE