Naționala României păstrează șanse bune de calificare la Campionatul European din 2020 după rezultatele din ultimele partide. În ciuda înfrângerii cu Spania, rezultatul de la Suedia - Norvegia, 1-1, face ca România să depindă doar de rezultatele ei în ultimele partide.
Cu toate astea, scenariul unei ratări a calificării este luat în calcul de către cei de la Federație iar poziția lui Cosmin Contra ca selecționer este incertă în acest scenariu. Astfel, Gazeta scrie că Marius Șumudică a fost contactat de către cei de la Federație pentru a-i vedea disponibilitatea.
Momentan, discuțiile au fost doar unele informale în condițiile în care actualul antrenor de la Gazișehir a declarat în trecut că postul nu l-ar atrage. ”Mie îmi place să muncesc zi de zi pe teren, să fiu cu echipa. La națională ai câteva meciuri pe an, e o altfel de muncă. În locul antrenamentelor trebuie să monitorizezi jucătorii, ceea ce nu mi-ar conveni" spunea Șumudică.
Turkish Süper Lig
Marius Șumudică, OUT de la Yeni Malatyaspor! Decizia turcilor după eșecul cu Goztepe
14/01/2022 LA 20:47

Anunțul făcut de Federație

”Selecţionerul Cosmin Contra are un contract ferm cu Federaţia Română de Fotbal, aflat în desfăşurare, astfel că FRF nu a contactat niciun alt antrenor în vederea numirii ca selecţioner, acum sau la finalul mandatului lui Cosmin Contra.
Avem încredere în actualul selecţioner şi considerăm că respectul trebuie să constituie totdeauna un principiu esenţial în relaţiile dintre toţi cei implicaţi în fenomenul fotbalistic. Parcursul tricolorilor reprezintă un interes comun, al tuturor românilor, indiferent de profesiile pe care le avem” a anunțat FRF printr-un comunicat oficial.
Director al Comisiei Tehnice la Federație, Mihai Stoichiță a vorbit pentru Gazetă despre cum va fi ales succesorul lui Cosmin Contra la echipa națională când acesta va părăsi funcția.
”Modul de numire al unui antrenor e următorul la Federație, conform organigramei. Cei din partea tehnică decid pe cine să propună la conducerea echipei naționale, iar președintele aprobă. Asta e procedura. Nu e vorba încă de așa ceva. Nici nu s-a pus problema unui alt nume în locul lui Contra. Eu ultima dată am vorbit cu președintele aseară și nici măcar n-a fost vorba despre așa ceva în discuția noastră. Am avut discuții și după meciurile astea.
La noi nu prea se aleg selecționerii după experiență, nu știu dacă ați observat. La noi, selecționeri au fost antrenorii care au avut rezultate bune în momentul respectiv. Nu numai Șumi ar putea fi un candidat bun dacă postul ar fi vacant. Ar putea fi orice antrenor care are rezultate. Cred că selecționerul ar trebui lăsat până la sfârșit în orice situație ar fi cu echipa națională. Să fim corecți și să spunem că e un moment dificil” a spus Mihai Stoichiță.
Romanian Liga I
Două variante de lux pentru Budescu după despărțirea de FCSB: Dan Petrescu și Șumudică
03/01/2022 LA 06:00
Turkish Süper Lig
Încă o înfrângere pentru Șumudică în Turcia! Echipa lui a pierdut cu Fenerbahce și e pe ultimul loc
26/12/2021 LA 18:19