Dacă la Gaziantep a făcut o treabă minunată, ducând formația în fruntea fotbalului din Super Lig, la Rizespor antrenorul român are o misiune mai grea, obiectivul fiind salvarea de la retrogradare. Șumi nu a intrat efectiv în pâine la noul club, abia vineri urmând a ajunge în Turcia pentru a conduce primul antrenament. Dar asta nu înseamnă că nu și-a ajutat noii elevi, el fiind cel care a dictat schimbările din repriza a doua a partidei de miercuri.
Mai mult, Marius Șumudică recunoaște că atitudinea sa nu a fost întocmai cea mai potrivită pentru a face impresie bună. De aceea, Șumi spune că își va schimba comportamentul, pentru că reacțiile la limită pe care le-a avut în mandatul de la Gaziantep l-au costat scump. Mai multe cluburi importante au pus ochii pe Șumudică pentru performanțele excelente de la Gaziantep, dar și-au pierdut ușor ușor din încredere văzând atitudinea antrenorului român.

Marius Șumudică promite o transformare de atitudine radicală

Romanian Liga I
Șumudică intervine în conflictul de la CFR Cluj. Sfat pentru Dan Petrescu: "Cum să lucrez cu el?!"
20/09/2022 LA 18:44
Înainte de a se alătura oficial noii sale echipe - lucru care se va întâmpla vineri -, Marius Șumudică a făcut o promisiune. Antrenorul român a mărturisit într-o intervenție televizată că va încerca să fie ceva mai echilibrat, mai rezervat în ieșiri, după ce i s-a transmis că manifestările sale exuberante din perioada de la Gaziantep i-au afectat puternic imaginea.
"Eu sunt foarte apreciat acolo, chiar am primit astăzi două mesaje de la oameni de fotbal din Turcia. Un foarte mare gazetar și un fost jucător de-ai mei care cunoaște foarte bine campionatul. Chiar mă rugau, mi-au spus «Te rog frumos, cenzurează-te puțin după jocuri, nu mai fi așa exuberant pentru că nu îți face bine și în scurt timp vei antrena o echipă mare din Istanbul. Toată lumea e cu ochii pe tine, ai fost declarat antrenorul anului».
Mircea Lucescu a fost întrebat de diferiți bașkani și le-a spus că e totul OK, că din punct de vedere tactic sunt cel mai bun din Turcia, dar că ar trebui să am un pic de balans, de echilibru, și cu siguranță lucrurile vor duce spre o echipă dintre primele 4-5 ale Turciei. Promit să fac lucrul ăsta (n.r. - să își schimbe comportamentul), este în detrimentul meu dacă nu o voi face", a declarat Șumi la PRO X.

Marius Șumudică, fericit cu alegerea de a prelua Rizespor

În vârstă de 49 de ani, antrenorul român spune că a ales să semneze cu echipa din Rize în ciuda faptului că avea alte două oferte din Turcia și a trasat obiectivele echipei pe termen scurt și mediu: "Am luat iar o echipă din subsolul clasamentului, sper să o duc cât mai sus, să nu avem probleme cu retrogradarea anul ăsta, iar anul viitor să formăm o forță a campionatului, precum am făcut-o la Gaziantep.
Cu siguranță vom face treabă bună, am o echipă cu capacitate, potențial. Suporterii sunt calzi, clubul este stabil. În acel loc s-a născut președintele țării, este un club care oferă condiții extraordinare. Am mai avut două oferte din Turcia, dar am ales Rize cu ochii închiși. Ieri am câștigat fără drept de apel împotriva uneia dintre cele mai bune echipe, una formată de mine", a mai spus Șumudică pentru aceeași sursă.
Fotbal
Șumudică îl critică pe Edi Iordănescu pentru convocările de la naționala României: "Suntem nebuni?"
20/09/2022 LA 18:12
Fotbal
Marius Șumudică a transferat în Arabia Saudită 2 români doriți la CFR Cluj și Universitatea Craiova
10/07/2022 LA 18:33