Fotbal

Martin Fraisl, stupefiat de ce a găsit în România: "Urât oraș, țară incredibil de săracă"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Martin Fraisl

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
23/05/2020 la 09:16

Martin Fraisl, portarul de 27 de ani austriac care a evoluat în sezonul 2018-2019 la FC Botoșani, a rămas dezamăgit de experiența petrecută în România. Goalkeeperul a vorbit în presa din Austria despre cât de săracă e țara noastră.

În momentul în care a ales să vină în Liga 1, după ce în cariera sa evoluase doar pentru formații din Germania și Austria, Fraisl nu știa la ce să se aștepte. Era conștient că o țară din estul Europei nu îi va oferi confortul avut până în acel moment, însă din punct de vedere sportiv a văzut această provocare ca pe o oportunitate. Cu toate acestea, goalkeeperul nu se aștepta să găsească o țară atât de săracă, unde condițiile de trai sunt departe de ce se întâmplă în vest.

România, pe marginea prăpastiei

Fotbal

Acord verbal pentru transferul lui Haaland. Norvegianul, cifre de 5 ori mai bune decât Ronaldo

ACUM 8 ORE

Într-un interviu pentru Laola1, portarul a vorbit despre cât de prost plătiți sunt cei care formează elevii și studenții. Un alt lucru care l-a surprins neplăcut au fost prețurile din magazine, comparabile cu cele din Austria, deși compatrioții săi au o putere de cumpărare mult mai mare.

"În Romania am trăit un an în carantină! Am stat numai în hotel și jucam fotbal. Orașul era cu adevarăt urât. Pe de altă parte, am devenit conștient cât de bine o ducem noi în Austria. Am ajuns într-o țară incredibil de săracă, în care un profesor trăiește cu 250 de euro pe lună. Iar prețurile din magazine nu sunt cu mult mai mici (n.r. decât în Austria)! Am întâlnit o mulțime de oameni nefericiți și îți dai seama că starea de spirit, per total, nu e bună. Asta m-a ajutat să fiu recunoscător în fiecare zi pentru ce avem", a spus Fraisl pentru Laola1, citat de ziare.com.

Martin Fraisl a rezistat doar un an la Botoșani, perioadă în care a apărat în 15 partide. În 2019 s-a întors în Germania, la formația de 2.Bundesliga, SV Sandhausen.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Romanian Liga I

Steaua riscă excluderea pe doi ani din campionat, din cauza lui Talpan. Înştiinţarea oficială

ACUM 8 ORE
Champions League

Lucescu a vorbit, în sfârşit, despre scandalul cu Guardiola, din 2008: "O discuţie foarte tare!"

ACUM 9 ORE
Subiecte asemănătoare
Fotbal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Fotbal

Acord verbal pentru transferul lui Haaland. Norvegianul, cifre de 5 ori mai bune decât Ronaldo

ACUM 8 ORE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT Interviu cu Mihai Rotariu

00:23:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe