George Ogăraru, care a dezvăluit că înțelegerea dintre academia Viitorului și Ajax Amsterdam a picat, consideră că cei tineri nu sunt crescuți cum trebuie în România.
„Nu e bine să fii crescut cu biciul pentru că dezvolți un comportament ciudat ulterior. Un copil care termină junioratul acceptă foarte multe, e o realitate pe care am trăit-o în România: cu jigniri și bătăi. Cei mai inteligenți copii au renunțat și erau foarte valoroși. Am crescut cu înjurături și bătăi.
Sunt părinți, pe care eu îi numesc criminali, care-și chinuie copilul: cer antrenorilor să-i caftească pe cei mici pentru a da randament. Acum e mai greu: copiii au acces la cunoaștere mult mai rapid”, a declarat George Ogăraru pentru ProSport.
Romanian Liga I
Încă un jucător român ajunge lângă Deian Sorescu în Polonia. Transfer de 600.000 de euro
ACUM 17 MINUTE

George Ogăraru, despre modelul Ajax Amsterdam

„Am antrenat în cea mai bună academie de fotbal din lume, Ajax Amsterdam. Se cere altceva decât la noi. Se merge pe dezvoltarea emoțională cu mici ghidaje și nu se pune presiune pe copil. Noi antrenăm mingicari, dar nu-mi place termenul.
Mingicarii s-au pierdut, din păcate. Noi trebuie să căutăm fotbaliști talentați. Mingicarii au tendința de a lua fotbalul în râs. Știam că De Ligt va ajunge fotbalist de ceva vreme pentru că era un tânăr inteligent.
Avem talente în toate zonele țării. Nu sunt mai talentați în Oltenia decât în Oradea, ori la București mai buni ca în Moldova. Contează modelul de antrenament, nu talentul. Nu sunt de acord cu antrenorii din Liga 1 care fac schimbări în primele minute”, a afirmat el.

Premier League, etapa a 5-a

Premier League
Tottenham, refuzată de Franck Kessie. Starul lui AC Milan era una din cele două ținte ale lui Conte
ACUM O ORĂ
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 6 ORE