Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit la 60 de ani în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. Fostul avocat al starului argentinian a afirmat, luni, în cadrul mărturiei în ancheta legată de cauzele morţii sale, că tratamentul medical acordat clientului său "a fost foarte rău, iar din această cauză el a decedat".
"Greşelile comise au fost numeroase, pentru că Diego a murit, el a fost umflat şi umflat cu o medicaţie greşită până când inima sa a explodat", a declarat Matias Morla pentru presă, după mărturia sa de trei ore în biroul procurorului din San Isidro, de la periferia Buenos Aires, responsabil cu dosarul privind circumstanţele morţii fostului fotbalist.
Autopsia fostului campion mondial a determinat că decesul a intervenit ca urmare ''a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate". La inimă s-a descoperit că suferea de o cardiomiopatie dilatată.
Serie A
Se pregătește o nouă trădare istorică în Serie A! Un fost star al Milanului negociază cu Inter
ACUM 8 MINUTE

Moartea lui Maradona este anchetată de poliția din Buenos Aires

El se afla în convalescenţă la o reşedinţă privată sub supervizarea unei echipe medicale de şapte persoane, deja audiate de justiţie în cadrul unei anchete pentru "omucidere involuntară cu circumstanţe agravante", deschisă pentru a determina dacă fostul star al fotbalului a fost "abandonat" unei lente agonii, în lipsa unui tratament adecvat.
Matias Morla a relatat ultima vizită a clientului său, pe 16 noiembrie, cu nouă zile înainte de moarte. "Când am intrat în casă, el avea o voce stranie, robotică, foarte stinsă şi intermitentă. Am informat pe toată lumea în legătură cu starea de sănătate a lui Diego. Am realizat apoi că era din cauza cantităţii de apă reţinute în corp", a declarat acesta.
Fostul avocat al idolului argentinian a calificat drept "nebunie" decizia familiei de a continua convalescenţa lui Maradona în afara unei unităţi medicale."Maradona nu avea niciun motiv să meargă acasă, iar medicii îi recomandaseră să rămână în clinică", a mai susţinut Morla, considerând că el a "a fost abandonat de fiicele sale", făcând referire la cele două fiice mai mari ale fostului star, Dalma şi Giannina.
https://i.eurosport.com/2021/09/04/3212823.jpg
Justiţia penală argentiniană a pus sub acuzare şapte persoane pentru omor din culpă şi posibilă tentativă de omor, delict care prevede o sentinţă între 8 şi 25 ani de închisoare, căutând să stabilească dacă îngrijirea fostului antrenor a fost deficitară şi dacă nu s-a apelat la toate mijloacele necesare pentru a-i preveni moartea.
Într-un alt proces civil se tranşează împărţirea averii lui Maradona, între Dalma (34 ani) şi Gianinna (32 ani), precum şi alţi trei copii recunoscuţi din diferite legături: Diego Junior (34 ani), Jana (25 ani) şi Diego Fernando (8 ani).

FC Barcelona şi Boca Juniors vor juca un meci de gală în memoria lui Maradona

Dincolo de această problemă, FC Barcelona şi Boca Juniors vor disputa un meci amical în onoarea fostului lor fotbalist Diego Armando Maradona, pe 14 decembrie în Arabia Saudită, a anunţat clubul argentinian.
"Va fi prima oară când cele două cluburi, la care a jucat Diego, se vor întâlni în ţara din Orientul Mijlociu, precum şi o modalitate de a omagia moştenirea idolului decedat pe 25 noiembrie 2020", a transmis clubul din Buenos Aires.
Meciul pentru "Cupa Maradona" se va desfăşura la Riad, capitala Arabiei Saudite, pe Mrsool Park (25.000 locuri).Anunţul unui astfel de eveniment a fost făcut aproape de ziua naşterii lui "Pibe de Oro", care ar fi împlinit 61 de ani pe 30 octombrie.
Fostul decar argentinian a purtat tricoul echipei Boca Juniors în două rânduri, mai întâi în sezonul 1981-1982 şi apoi în 1995, pentru ultimele sale două sezoane profesioniste.
Maradona a evoluat, de asemenea, sub culorile clubului "blaugrana" timp de două sezoane, între 1982 şi 1984, disputând 58 de meciuri şi câştigând Copa del Rey.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Romanian Liga I
Adi Mutu anunță modificări la Rapid. Mai mulți jucători vor pleca în această iarnă. Mățan e primul
ACUM 15 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Cum vor arăta sferturile Cupei Mondiale, dacă favoritele trec de optimi! Se anunță dueluri de gală
ACUM O ORĂ