UPDATE // Viitorul Constanța a anunțat astăzi oficial plecarea lui Alex Mățan de la echipă. Fotbalistul merge la campioana en-titre a Statelor Unite.
În urma tranzacției, clubul lui Hagi ar urma să încaseze 1,5 milioane de euro, iar internaționalul român de tineret va primi un salariu stagional uriaș, de peste 500.000 de euro.
"FC Viitorul Constanța și Columbus Crew au ajuns la un acord pentru transferul internaționalului Under 21 Alexandru Mățan la formația din Major League Soccer, campioana S.U.A în 2008 și 2020 ! În vârstă de 21 de ani, Mățan a evoluat în 24 de partide din acest sezon pentru echipa noastră (23 în Liga 1 și 1 în Cupa României).
Cupa Mondială FIFA
Southgate: "Meciul cu Franţa va fi marele test al nostru". Ce spune despre Mbappe
ACUM 6 MINUTE
Produs al Academiei Gheorghe Hagi, unde a ajuns în 2009, Alex Mățan a îmbrăcat, în toate competițiile, de 66 de ori tricoul echipei FC Viitorul Constanța și a contribuit la câștigarea, în 2019, a Cupei și Supercupei României.
Alex este un component de bază al Naționalei U21 a României, alături de care s-a calificat la C.E U21 din acest an. Mulțumim, Alex, pentru evoluțiile în tricoul negru-albastru și îți dorim mult succes la noua formație!", au scris constănțenii în comunicatul oficial.
Știrea inițială
Viitorul Constanța continuă să vândă jucători în străinătate. După ce în ultimele luni s-a despărțit de Gabi Iancu și Kevin Luckassen, acum clubul patronat de Gică Hagi este pe cale să-l cedeze și pe puștiul Alex Mățan.
În ultima vreme s-a tot discutat despre posibilul transfer al tânărului mijlocaș în campionatul Statelor Unite, la New York City FC. În cele din urmă, se pare că Mățan se pregătește de o mutare la Columbus Crew, o altă echipă din MLS.

Mățan, la un pas de transferul în America, la Columbus Crew

Potrivit Prosport, Viitorul și oficialii americani s-au înțeles asupra transferului și mai rămâne doar ca Mățan să treacă vizita medicală.
"Este o ofertă concretă pentru Mățan. Continentul e corect, echipa era incorectă. E foarte probabil zic eu! Hagi niciodată nu va împiedica un jucător să plece la mai bine. Asta a fost situația și cu Iancu, și cu Luckassen, și acum cu Mățan", a declarat Cristian Bivolaru, directorul general de la Viitorul Constanța, în urmă cu câteva zile.
Între timp s-a aflat destinația exactă a lui Mățan, iar cele două cluburi s-au înțeles în privința sumei de transfer. În continuare, mijlocașul român este așteptat să facă vizita medicală, iar dacă totul va decurge conform planului, tânărul de 21 de ani va semna contractul și va pleca în America.
În sezonul precedent, Columbus Crew a încheiat pe locul 3 în MLS (Conferința de Est), apoi a câștigat playoff-ul din Statele Unite, după o finală împotriva lui Seattle Sounders, scor 3-0.
https://i.eurosport.com/2020/12/13/2954546.jpg
Columbus Crew este o franciză înființată în 1994, localizată în orașul Columbus, din statul Ohio. Echipa la care ar urma să ajungă Mățan a devenit de două ori campioană în MLS, de-a lungul timpului: în 2008 și 2020.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Cupa Mondială FIFA
"Am crezut că Messi e cel mai bun, dar Mbappe a fost devastator!" Plusul arătat de francez la CM
ACUM 18 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
"Îi duc titlul de golgheter pe bicicletă lui Mbappe, doar să iau eu Mondialul".Declaraţie memorabilă
ACUM O ORĂ