Mauricio Pochettino a fost demis de la Tottenham în luna noiembrie a anului trecut, iar de atunci s-au vehiculat mai multe variante pentru antrenorul argentinian. După ce Barcelona s-a despărțit de Quique Setien, Pochettino era văzut ca un potențial succesor al acestuia, dar argentinianul a negat că ar fi primit vreo ofertă de a antrena pe Camp Nou.
"Nu am primit nicio ofertă de la Barcelona. Nu m-am întâlnit cu președintele Bartomeu. Am ieșit la masă cu Ramon Planes (directorul sportiv al Barcelonei) pentru că am o prietenie veche cu el, din 2009, de când el a semnat cu Espanyol (ca director sportiv).", a declarat Pochettino pentru cotidianul spaniol Marca.
În urmă cu mai mulți ani, Pochettino declara într-o conferință de presă că ar prefera să muncească la o fermă decât să antreneze la Barcelona, Arsenal sau Rosario Central (marea rivală a clubului său de suflet din Argentina, Newell's Old Boys). Totuși, tehnicianul argentinian a spus că acele cuvinte au fost ironice, dar nu își ascunde dragostea pentru Espanyol și de aceea nu se vede antrenând la FC Barcelona.
Cupa Mondială FIFA
"Am crezut că Messi e cel mai bun, dar Mbappe a fost devastator!" Plusul arătat de francez la CM
ACUM 30 MINUTE
"Atunci eram ironic. A fost prima mea conferință de presă la Tottenham și m-au întrebat despre Barcelona. Am răspuns cu ironia mea și cred că am mers prea departe spunând ceea ce am spus. Dar nu trebuie să justific orice afirmație, deoarece nimeni nu poate pune la îndoială dragostea mea pentru Espanyol.", a completat Pochettino.
Espanyol Barcelona a fost primul club european al lui Pochettino ca jucător. Argentinianul a evoluat în mai multe perioade la clubul catalan, unde și-a și încheiat cariera de fotbalist și a început-o pe cea de antrenor, de aici atașamentul său atât de mare pentru această echipă.

Mauricio Pochettino: "Visul meu este să antrenez Real Madrid"

După despărțirea de Tottenham, numele lui Pochettino a fost legat de toate marile echipe care erau în căutarea unui antrenor sau despre care se zvonea că se vor despărți de actualii tehnicieni. Juventus, Inter sau PSG au fost cele mai importante echipe unde s-a scris că ar putea ajunge argentinianul, dar până la urmă nici un astfel de zvon nu s-a materializat.
Pochettino a menționat că nu a primit vreo ofertă de la niciunul dintre cluburile respective, fiind ofertat în schimb de altele: "Nici Juventus, nici Inter și nici PSG nu mi-au făcut vreo ofertă. Să nu mint, am primit oferte de la Benfica și AS Monaco."
Real Madrid a vrut să-l numească pe Pochettino pe bancă în 2018, după plecarea lui Zidane, dar argentinianul a preferat să-și onoreze contractul cu Tottenham, deși admite că Realul este marele său vis: "Nu știu dacă voi antrena vreodată Realul, dar, desigur, este visul meu. Dacă nu este cel mai bun, este unul dintre cele mai bune cluburi din lume. Nu sunt diferit, toți antrenorii au acest club pe lista viselor lor."

Premier League, programul etapei a doua

Cupa Mondială FIFA
Lionel Scaloni, ca și demis dacă Argentina eșuează în Qatar! Două nume uriașe pe lista Federației
24/11/2022 LA 11:00
Ligue 1
Mbappe ar trebui să părăsească PSG dacă vrea să evolueze, sugerează Pochettino
20/11/2022 LA 08:10