Maximilian Nicu evolua la acea vreme la Hertha Berlin iar Victor Pițurcă a fost cel care l-a convocat în premieră la națională, cu puțin timp înainte ca selecționerul să se despartă de tricolori.
Nicu a fost folosit, totuși, doar șapte minute într-o partidă cu Austria pierdută de România cu 2-1 iar germano-românul nu l-a iertat nici până acum pe Pițurcă.
„Am amintiri foarte plăcute de la echipa națională. În special meciul cu Franța de la Paris mi-a rămas în minte. Deși eram outsideri, am făcut 1-1. Am avut pielea de găină, a fost foarte, foarte tare. Dar s-au întâmplat și lucruri ciudate. Victor Pițurcă, sub care am debutat, era foarte ciudat. Cred că m-a chemat doar pentru că presa a pus presiune pe el”, a declarat Nicu într-un interviu acordat Der Tagesspiegel, citat de Gazeta Sporturilor.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Nicolae Dică a dezvăluit cum l-a convins pe Mirel Rădoi să rămână la naționala României
08/04/2021 LA 05:38
Nu era pe aceeași pagină ca mine și a vrut să mă intimideze puțin. Înainte de debutul cu Austria, am fost întrebat ce număr vreau pe tricou. Nu îmi păsa. Tricoul cu numărul 7 era liber, așa că l-am luat. Toți se așteptau să încep titular, dar Pițurcă m-a lăsat să joc exact 7 minute. Și cred că a făcut-o intenționat. Pe ideea Oh, vrei 7-le. Atunci primești 7

Maximilian Nicu, despre relația cu Răzvan Lucescu

„Am primit foarte multe critici, nu m-am simțit confortabil. Asta a făcut să-mi fie greu să mă acomodez, deși succesorul lui Pițurcă, Răzvan Lucescu, avea foarte multă încredere în mine și ne-am înțeles bine. Dar finalul a fost de asemenea ciudat.
Eram la o biserică din Munchen de Crăciun, când m-a sunat Lucescu. Când antrenorul echipei naționale sună, de obicei răspunzi. Aș fi putut ieși din biserică, să merg să vorbesc cu el. Dar m-am uitat la telefon și m-am gândit: «Nu, nu acum». Nu am răspuns și nici nu am sunat înapoi. Asta a fost. De atunci nu am mai fost în contact”, a declarat Nicu.
Fotbal
Analiză Eurosport. Cine va fi portarul dominant al naţionalei României în acest deceniu?
30/03/2021 LA 09:53
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mirel Rădoi a anunțat lotul pentru primele partide din preliminariile Campionatului Mondial din 2022
17/03/2021 LA 08:02