Fotbalul din România se apropie de momentul revenirii sezonului, după o pauză de aproape 3 luni generată de pandemie. Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) vor implementa un protocol special pentru următoarea perioadă, astfel încât riscul infectării cu Covid-19 să fie diminuat.
Pe lângă regulile privind comportamentul jucătorilor pe terenul de fotbal și neanunţarea numelor eventualilor jucători infectați, FRF și LPF au anunțat și numărul maxim de persoane permis în incinta stadionului: 150.

Maximum 150 de persoane la meciurile din Liga 1

Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, mulțumit cu remiza dintre Spania & Germania la Cupa Mondială: "Vom fi primii în grupă"
ACUM 7 ORE
Mai mult, cei 150 de indivizi vor fi distribuiți în 3 zone, iar sosirea la stadion se va realiza în diferite intervale orare.
"În fiecare dintre cele trei zone nu este voie să fie prezente simultan mai mult de 100 de parsoane. Nu e posibilă o compensare reciprocă a persoanelor aflate în zone diferite, de exemplu 130 de persoane în Zona 1 şi 20 de persoane în Zona 2.", se anunță în protocolul emis de FRF și LPF, făcut public de Gazeta Sporturilor.

Zona 1 la meciurile din Liga 1, Zona interioară stadion:

  • Terenul de joc
  • Marginea terenului de joc, între linia de margine/poartă şi tribune, inclusiv suprafaţa tehnică
  • Tunelul de acces
  • Zona vestiarelor jucătorilor / arbitrilor, camera delegaţilor de joc, cabinet testare anti-doping

Zona 2 la meciurile din Liga 1, Tribuna:

  • Transmisia TV a jocului
  • Zonele specifice media
  • Camerele/punctul de comandă şi control

Zona 3 la meciurile din Liga 1, Spaţiu exterior stadion:

  • Locul de parcare pentru carele de transmisie TV ale deţinătorului de drepturi
  • Zona imediat exterioară a stadionului

Reguli dure la reluarea Ligii 1

Toți fotbaliștii vor veni de acasă cu echipamentul pe care îl vor îmbrăca la meci, pentru a evita aglomerarea la vestiare. Ieșirea echipelor la încălzire se va face gradual, pe rând, iar jucătorii vor sta pe teren la minimum doi metri distanță unul de altul în timpul încălzirii:
"Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri între participanți.", se arată într-un punct din protocolul FRF, făcut public de Gazeta.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
"Suntem încă în viață"! Reacțiile din tabăra Germaniei, după remiza contra Spaniei de la Mondial
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Spania - Germania 1-1 | Nemții au scos un egal pe final și au în continuare șanse la calificare
ACUM 8 ORE