Salariul actual al lui Mbappe este relativ mic, dacă ne raportăm la cel mai bine plătiți jucători din lume. Conform datelor L'Equipe, ar fi vorba de undeva la 15 milioane de euro pe sezon - cu doar trei miliaone mai mult față de salariul inițial primit de Mbappe când a ajuns la PSG de la Monaco pentru 180 de milioane de euro în vara lui 2017. Contractul lui Mbappe se încheie în 2022 iar planul lui PSG de a-l păstra cu orice preț are o justificare clară: Real Madrid și Liverpool îl curtează insistent pe campionul mondial, astfel că formația care domină de ani buni campionatul din Hexagon ar putea să îl piardă pe jucător mult sub prețul pieței sau chiar gratis, dacă nu îl va vinde până în iarna anului 2021.
PSG a făcut eforturi susținute de a-l convinge pe tânărul fotbalist să își prelungească înțelegerea, dar s-a lovit mereu de refuzul acestuia. Până acum, când Mbappe le-a transmis oficialilor că e dispus să discute. Parizienii îi pregătiseră dublarea salariului - 30 de milioane de euro/sezon -, dar se pare că sunt dispuși chiar să supraliciteze, temându-se că ar putea pierde fotbalistul care, conform specialiștilor, va domina următorul deceniu din fotbalul mondial.
Florentino Perez nu a făcut niciodată un secret că îl vrea pe francez la Real și se preconiza că va încerca să îl aducă pe Bernabeu în vara lui 2021, când el va mai avea doar un an de contract. Este o strategie similară cu cea folosită în cazul lui Eden Hazard, pentru care Real a plătit 100 de milioane de euro, un preț sub cota de piață a belgianului la acea vreme. Real a încercat să îl convingă pe Mbappe să nu își prelungească contractul dar nu a reușit să facă acest lucru într-un mod prea discret, astfel că relațiile cu PSG sunt în acest moment destul de tensionate.
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM O ORĂ

Neymar, sacrificat?

Oficialii de pe Parc des Princes se gândesc chiar la varianta de a-i permite lui Neymar să se întoarcă la Barcelona în vara aceasta. O asemenea mutare ar risipi orice presiune de ordin financiar iar PSG ar putea să-i ofere un contract uriaș lui Mbappe.
Dacă în ceea ce îl privește pe Neymar există disponibilitate pentru negocieri, cei de la PSG nu vor sub nicio formă să renunțe la Mbappe. De notat că boardul francezilor a încercat de curând să îi prelungească înțelegerea și brazilianului, în contextul în care Kylian refuza orice negociere. Rămâne de văzut dacă, după noile coordonate, șefii clubului vor dori să îi păstreze pe amândoi pe termen lung, având în vedere ce sacrificiu financiar imens ar reprezenta. Presa din Hexagon notase că lui Neymar i s-ar fi oferit un salariu de 38 de milioane de euro/an pentru a-și pune semnătura pe o nouă înțelegere.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Rezumatul partidei Southampton - City! "Sfinții" au obținut un punct mare, rezistând eroic pe final
ACUM O ORĂ
Fotbal
Armstrong, intrare "criminală" asupra lui Laporte, în Southampton-City! Arbitrul i-a dat doar galben
ACUM 2 ORE