Arsene Wenger a vorbit într-un interviu acordat publicației Paris-Match despre Kylian Mbappe, despre ideea organizării Campionatului Mondial de fotbal din doi în doi ani și despre posibilitatea revenirii pe banca tehnică a unei echipe.
În primul rând, fostul antrenor al celor de la Arsenal l-a lăudat pe starul lui PSG, comparându-l cu legendarul fotbalist brazilian Pele: "Încă de la început am spus că Mbappe este noul Pele. S-a râs de mine. Sunt un admirator al acestui tânăr jucător care are talent, inteligență și maturitate. Dacă nu va fi frânat de accidentări, atunci va câștiga Balonul de Aur, este evident."
În al doilea rând, Arsene Wenger, care este directorul pentru dezvoltarea fotbalului din cadrul FIFA, a apărat ideea organizării Cupei Mondiale la fiecare 2 ani, spunând că nu programul încărcat dăunează fotbalului, ci deplasările lungi și repetate.
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
ACUM 17 ORE
"Suntem obișnuiți să spunem că prea mult fotbal ucide fotbalul. Este greșit. Ceea ce dăunează fotbalului sunt în primul rând deplasările repetate, decalajele orare cu care se confruntă jucătorii internaționali. Pe un ciclu de patru ani, de exemplu, Lionel Messi parcurge 350.000 de kilometri, în timp ce englezul Harry Kane parcurge doar 30.000. Este nedrept.
Prin urmare, este de datoria noastră să raționalizăm programul. Nu eu voi decide. Ceea ce vreau, în schimb, este să reduc numărul de meciuri pentru cluburi, să grupăm datele și să acordăm actorilor o perioadă de odihnă înainte de a ataca meciurile internaționale, cu scopul de avea o Cupă Mondială un sezon din două", a explicat francezul, care nu a exclus posibilitatea de a se întoarce la conducerea tehnică a unui club.
"La prima vedere, aș spune că nu... Mă tem puțin, însă, de nebunia mea. Ea face parte din mine. Nu am dorit niciodată să am o viață plată. În toată existența mea am căutat emoțiile extreme. Îmi voi încheia contractul cu FIFA la sfârșitul anului, iar apoi vom vedea. Cert este că nu știu să-mi cultiv grădina", a conchis Arsene Wenger.
Citește și:

REAL MADRID, ALL IN PENTRU HAALAND ȘI MBAPPE

Jurnaliștii de la Marca au dezvăluit la jumătatea lunii ianuarie că cei de la Real Madrid pregătesc un pachet financiar de aproape 350 de milioane de euro pentru a-i transfera în vara acestui an și pe Kylian Mbappe, și pe Erling Haaland.
Despre interesul celor de la Real Madrid pentru cei doi fotbaliști s-a vorbit mult în ultimul an, mutările putând avea loc la finalul acestui sezon. Șefii clubului blanco speră să ajungă la un acord cu starurile de la PSG și Borussia Dortmund în cel mai scurt timp, pentru a evita ca alte cluburi importante din Europa să-și manifeste interesul pentru vreunul dintre ei.
Pentru asta, reprezentanții 'galacticilor' au creat pachetul care să acopere atât salariile jucătorilor, cât și sumele de transfer și comisioanele agenților. Mbappe ar urma să ajungă la Real Madrid din postura de jucător liber de contract, el fiind acum în ultimele 6 luni ale înțelegerii cu PSG, în timp ce pentru Haaland, madrilenii ar trebui să achite 75 de milioane de euro, sumă prevăzută drept clauză de reziliere în contractul fotbalistului cu Borussia Dortmund, clauză ce se va activa în acest an.
Ligue 1
Cât de afectată va fi PSG dacă Mbappe va decide să plece din Franța! "Mă iau durerile de stomac"
IERI LA 04:20
Ligue 1
Dovada clară că Mbappe va pleca de la PSG! Decizia de ultimă oră luată de conducerea parizienilor
18/05/2022 LA 17:21