De câteva luni, Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) militează pentru organizarea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, în loc de patru ani, ca în prezent. Arsene Wenger, reprezentantul celor de la FIFA pentru dezvoltarea fotbalului, este cel care a propus realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani, așa cum se întâmplă și la alte discipline sportive, precum handbalul.
În luna mai a acestui an, Congresul FIFA a votat pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate, dar foarte multă lume privește cu scepticism această idee a fostului antrenor de la Arsenal. Este și cazul majorității fotbaliștilor din lume. Kylian Mbappe și Robert Lewandowski nu sunt prea încântați de această posibilitate.
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
ACUM 20 ORE

Mbappe și Lewnadowski nu sunt de acord cu organizarea unei Cupe Mondiale de fotbal din 2 în 2 ani

Aflați la cea de-a 12-a ediție a Globe Soccer Awards, Kylian Mbappe și Robert Lewandowski au vorbit despre această posibilitate: "La fiecare 2 ani ar deveni o banalitate să jucăm în Cupa Mondială, nu ar trebui să fie așa. La final ajungem să jucăm 60 de meciuri pe an. EURO, Cupa Mondială, Liga Națiunilor. Ne place să jucăm, bineînțeles, dar este prea mult. Dacă oamenii vor să vadă calitate, atunci cred că avem nevoie cu toții de o pauză", a spus Mbappe.
"Avem mult prea multe meciuri pe an, săptămâni foarte dificile. Dacă vrei să le oferi fanilor ceva diferit, atunci trebuie neapărat să iei o pauză. Trebuie să privim spre viitor. Dacă vom juca o Cupă Mondială la fiecare 2 ani, atunci nivelul fotbaliștilor va scădea drastic. E imposibil pentru organism și pentru minte să fie la același nivel mereu", a spus și Robert Lewandowski.
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276752.jpg
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
IERI LA 07:12
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22