Situația actuală a fost analizată pe larg de economiști în ultima vreme, ajungându-se la concluzia că piața transferurilor va fi grav afectată de pandemia generată de Covid-19. De asemenea, mai multe persoane implicate în fotbal vor lua în considerare scăderea abruptă a prețurilor fotbaliștilor în următoarea perioadă. "Transferurile de peste 100 milionae de euro vor fi o amintire", spunea Jaume Roures, unul dintre oamenii de afaceri cu legături în fotbal.
Ultima predicție negativă a fost realizată de parlamentarul francez Daniel Cohn-Bendit. Acesta a făcut referire în special la situația lui Kylian Mbappe, jucător cotat la 180 milioane de euro de transfermarkt.com.
Cohn-Bendit consideră că viitoarea criză financiară va reduce semnificativ sumele de transfer vehiculate până de curând în presa internațională:
Fotbal
"E singurul jucător la același nivel cu Messi și Cristiano Ronaldo". Fotbalistul lăudat de Mancini
19/04/2020 LA 07:27
"Criza va șterge orice urmă irațională prezentă în sportul profesionist. Va avea efectul unui atac nuclear. La finalul pandemiei, Mbappe va valora 35-40 de milioane de euro, în loc de 200. Ce echipă credeți că va mai fi în stare să ofere sume atât de mari? Va fi nevoie de tăieri salariale în continuare.
Trebuie să fie oprită această obișnuință din prezent, în care jucătorii și managerii primesc sume exorbitante. Nu cred că un fotbalist joacă mai prost pentru că primește mai puțini bani. În același timp, o măsură benefică ar fi ca o parte din veniturile din drepturile TV să fie redirecționate către sporturile olimpice și către cele de amatori.", a spus Daniel Cohn-Bendit, pentru Ouest France.

Mbappe, prioritatea lui Klopp la Liverpool

Chiar dacă pandemia a oprit fotbalul, în presa britanică încă se discută despre transferul spectaculos al lui Mbappe la Liverpool.
Daily Mail anunță că, dacă Sadio Mane va fi transferat la Real Madrid, așa cum s-a speculat în ultima perioadă, "cormoranii" sunt gata de orice sacrificiu financiar pentru a-l aduce în locul senegalezului pe Kylian Mbappe.
Liverpool nu ar dori să renunțe la Mane, dar relația tot mai rece avută de acesta cu Salah, începând cu toamna anului trecut, ar putea să îi determine să accepte oferta Realului.
Conform sursei citate, Klopp a fost întrebat cu privire la posibilitatea ca gruparea de pe Anfield să renunțe la atacantul de bandă, iar germanul și-a dat acceptul. Cu o condiție: clubul să iasă în câștig din această tranzacție și să folosească toți banii primiți, plus o importantă sumă din propriile conturi pentru aducerea lui Kylian Mbappe.
Deja campion mondial cu Franța la 21 de ani, jucătorul lui PSG nu vrea să își prelungească înțelegerea scadentă în 2022 cu formația care domină autoritar Ligue 1. În acest moment, situația nu e una foarte grea pentru gruparea din Hexagon, în condițiile în care Mbappe mai are contract încă doi ani, însă perspectiva pierderii lui gratis îi face pe oficialii lui PSG să fie extrem de precauți.
Astfel, dacă Liverpool va veni cu o ofertă financiară excelentă - se preconizează că va fi doborât recordul de 222 de milioane de euro cheltuit de PSG pentru achiziționarea lui Neymar - e foarte posibil ca formația de pe Parc des Princes să își dea acordul pentru transfer.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM 2 ORE
Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 3 ORE