Articol scris de Andrei Bobeică
După ce a plecat de pe banca lui Arsenal, Arsen Wenger nu a mai antrenat, iar acum este angajat la FIFA, unde a fost numit director pentru dezvoltarea fotbalului mondial.

Cum îi vede viitorul lui Mbappe

Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 5 ORE
"Kylian va fi unul dintre cei mai buni din lume. Odată cu maturitatea, se va concentra mai bine pe teren și îi va crește și eficiența. La Paris sau la Madrid...va câștiga un Balon de Aur sau mai multe? Vreau să știu.
Înainte de toate, Kylian ar trebui să nu-și pună limite. Am spus-o acum câțiva ani, sunt asemănări evidente între Kylian și Pele. E de urmărit. Pele a jucat la patru Cupe Mondiale și a câștigat 3. Kylian, la 22 de ani a jucat una și a câștigat-o. Echipa Franței, care a fost campioana mondială cu jucători tineri, poate lupta să câștige și următorul Campionat Mondial.
Kylian are o maturitate excepțională. Este bine sfătuit de cei din jurul său. Mediul unui jucător e foarte important pentru succesul carierei. Are nevoie de stabilitate, el o are. Nu ne dăm seama ce înseamnă să-l avem pe Kylian Mbappe aici, în Frața.
O să ne dăm seama mai târziu, așa cum s-a întâmplat cu Platini, Zidane sau Henry. Ni se par mai buni sportivii atunci când se retrag, sunt mai iubiți după moarte decât sunt în viață."

Fotbalul în viitor - fără lovituri cu capul

"La FIFA suntem foarte atenți la jocul cu capul și microtrauma pe care o poate provoca. Știm puțin despre anumite afecțiuni ale creierului. Îmi dau seama că antrenând atâția ani, jucătorii au fost afectați, mai multe decât în timpul meciurilor. Când mă gândesc la toate sesiunile de antrenament când repetam jocul aerian...pare relevant să acționăm astăzi. Trebuie să limităm treptat jocul cu capul la antrenament și să-l interzicem la copii. Va trebui să ne gândim la reguli clare privind acest aspect."

Despre Campionatul Mondial 2026

"Va fi un Campionat Mondial care va marca o schimbare. În 1982, Cupa Mondială a trecut de la 16 la 24 de echipe. În 1998, a trecut de la 24 la 32. În 2026 vor fi 48 de țări, e o nebunie. Sună nebunesc, dar când te gândești procentual, îți dai seama că e rezonabil. Sunt 211 țări afiliate la FIFA și un Campionat Mondial jucat de 48 de țări înseamnă 25%. UEFA are 55 de țări membre și Campionatul European se joacă cu 24 de echipe, adică 45%. Echipa națională este singura motivație reală pentru o țară pentru a dezvolta fotbalul, pentru a crește nivelul.
Va fi cea mai slabă ediție cu atâtea echipe. Asta e unul dintre lucrurile care le aud. Dar depinde de modul în care organizezi competiția. Pot fi 16 grupe de câte 3 echipe și astfel ajungi rapid la meciuri eliminatorii. Nivelul ca crește rapid."
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 5 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 6 ORE