Echipele de fotbal FC Barcelona și Manchester City vor disputa în data de 24 august, pe stadionul Camp Nou, un meci caritabil în favoarea luptei cu scleroza laterală amiotrofică (SLA), în centrul căruia se va afla un fost ilustru jucător al clubului catalan, Juan Carlos Unzue, afectat de această maladie.
Unzue, care a anunțat pe 18 iunie 2020 că suferă de SLA, se gândise de mult la organizarea acestei partide. Amicalul trebuia să se dispute inițial anul trecut în luna august, însă pandemia de coronavirus a împiedicat derularea sa la momentul respectiv.
Fostul fotbalist și antrenor, originar din Navarra, a recunoscut că acum are nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa, inclusiv în interiorul locuinței sale.
Premier League
Nobilul Erling și un vis de 128 de ani
10/08/2022 LA 13:27
"Am nevoie de ajutor, dar sunt foarte bine susținut de familie și de apropiații mei. Boala progresează încet, fără să se oprească, dar am o energie mentală la fel de puternică sau mai bună decât cu ani în urmă, când puteam duce o altfel de viață", a spus Unzue.
Citește și:

"Este un meci perfect!"

Joan Laporta, președintele clubului FC Barcelona, a afirmat că organizarea acestui meci i s-a părut "o idee grozavă" din prima clipă, pentru că este un mod de a arăta "aprecierea față de societate".
Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, prezent și el la evenimentul de prezentare a meciului, a asigurat că este o onoare faptul că organizatorii s-au gândit la echipa sa pentru această partidă.
"Voi discuta cu jucătorii mei despre boală, despre Juan Carlos. Este un meci perfect, într-un cadru ideal, să sperăm că stadionul va fi plin", a comentat Pep Guardiola, citat de Agerpres.
Beneficiara fondurilor recoltate cu ocazia meciului de pe Camp Nou va fi Fundația Luzon. Biletele pot fi achiziționate deja de pe site-ul clubului catalan, prețurile acestora variind între 19 euro și 99 de euro (bilete VIP).
Premier League
Guardiola, uimit de Haaland după debutul în Premier League! "Acum o săptămână nici nu se adaptase"
07/08/2022 LA 19:39
Premier League
Guardiola a vorbit deschis despre viitorul său! Ce va face dacă nu-și va prelungi contractul cu City
07/08/2022 LA 12:02