Clubul Sportiv al Armatei Steaua București împlinește marți, 7 iunie, 75 de ani de existență. Cu această ocazie va avea loc un meci de galăîntre foste legende ”roș-albastre”și legende ale echipei naționale a României.
Fotbaliști care au făcut istorie în Ghencea, dar și pentru prima reprezentativă, vor încânta publicul într-un meci care va începe la ora 20:00.
Vor îmbrăca tricoul Stelei jucători iubiți necondișionat de fanii echipei, fotbaliști care au marcat sute de goluri în competițiile interne și internaționale precum Lăcătuș, Pițurcă, Tudorel Stoica, Costel Gâlcă, Iulian Miu, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, George Ogăraru sau Adrian Ilie. În tricoul galben al ”naționalei”, o să avem ocazia de a îi revedea pe Florin Prunea, Cosmin Contra, Ioan Ovidiu Sabău, Ionel Ganea, Dorin Goian, Nicolae Dică, Emil Săndoi sau Daniel Pancu.
Premier League
Manchester United încearcă o lovitură de grație, după ce Ronaldo și-a manifestat dorința de a pleca
ACUM 6 MINUTE
Și antrenorii sunt două nume de seamă ale fotbalului românesc, doi dintre cei mai galonați tehnicieni: Anghel Iordănescu și Mircea Lucescu.
https://i.eurosport.com/2022/06/06/3388567.jpg

Amintiri cu Steaua și echipa națională

”Onorez cu plăcere invitația de a participa la sărbătoarea unui club atât de mare cum este Steaua București. Sper să fie prezenți câți mai mulți suporteri ca să ne bucurăm împreună de acest eveniment. Îmi aduc aminte primul meci jucat împotriva Stelei, în 1988. Eram la U Cluj, i-am apărat două penaltyuri lui Gică Hagi și am făcut 2-2. Cu Steaua am început derbyurile de la copii și juniori, cu grupa lui Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu”, a povestit Florin Prunea, fostul portar al echipei naționale.
”Revederea cu foștii colegi de la echipa naționalăîmi stârnește multe emoții, amintiri. Am avut meciuri de povestit nepoților, îmi face o deosebită plăcere să particip la astfel de evenimente. Nu multă lume știe, dar eu am debutat în prima ligăîmpotriva Stelei. Eram la Poli Iași, țin minte și data, pe 13 august 1995. Am încercat atunci, să sar la cap, dar a venit Didi Prodan, Dumnezeu să-l odihnească, cu ambii genunchi de nu mi-a mai trebuit săritură la cap!”, a spus nostalgic Daniel Pancu. Are multe amintiri, cu fiecare coechipier și adversar în parte.
”E un pic straniu, nu am mai jucat pe acest stadion nou, am reperele vechiului stadion pe care am trăit atâtea amintiri. Este o onoare pentru mine să fiu printre atâtea legende”, a declarat și Andrei Cristea, fostul atacant al Stelei.
La eveniment vor fi prezenți și mulți alți sportivi care au adus glorie sportului românesc, campioni olimpici, medaliați la Campionatele Mondiale și Europene.
Sărbătoarea stelistă se va încheia cu un show pirotehnic.

LOTURILE DE LEGENDĂ ALE CELOR DOUĂ ECHIPE

Steaua
Zoltan Ritli, Daniel Gherasim - portari
George Ogăraru, Adrian Bumbescu, Iulian Miu, Mirel Rădoi, Valeriu Răchită, Marius Baciu - fundași
Denis Șerban, Marius Lăcătuș, Iosif Rotariu, Costel Gâlcă, Tudorel Stoica, Gabriel Boștină, Ilie Stan - mijlocași
Daniel Oprița, Cristian Ciocoiu, Jean Vlădoiu, Adrian Ilie, Sabin Ilie, Victor Pițurcă, Ilie Dumitrescu - atacanți
Antrenor: Anghel Iordănescu
Echipa națională
Florin Prunea, Daniel Stângaciu - portari
Cosmin Contra, Adrian Iencsi, Gheorghe Mihali, Liviu Ciubotariu, Emil Săndoi, Sorin Ghionea, Dorin Goian, Răzvan Raț, Tibor Selymesi- fundași
Florentin Petre, Ioan Ovidiu Sabău, Gabriel Popescu, Costin Lazăr, Cătălin Munteanu, Florin Cernat - mijlocași
Ionel Dănciulescu, Daniel Pancu, Andrei Cristea, Nicolae Dică, Viorel Moldovan - atacanți
Antrenor: Mircea Lucescu
Premier League
Ten Hag vrea să readucă fotbalul spectacol la United! Regulile clare impuse la antrenamente
ACUM 10 ORE
Fotbal
Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție în China, după un nou meci în care și-a arătat valoarea
ACUM 17 ORE