articol scris de Nicu Alexandru Savin
Deși a reușit performațe extraordinare pe plan european, cucerind 4 trofeee UCL în decurs de 5 ani, Real Madrid a rămas datoare fanilor când vine vorba de campionatul intern. În ultimii 10 ani, Realul a câștigat doar două titluri de campionă a Spaniei, dar în acest sezon este foarte aproape să se încoroneze din nou în La Liga. Cu un parcurs perfect de la reluarea competiției interne (8 victorii în 8 meciuri), ”los blancos” sunt tot mai aproape de cucerirea celui de-al 34-lea titlu din istorie.

Real acuzată că este ajutată de VAR

Liga Campionilor UEFA
Salah nu e singurul ahtiat după revanșă! Starul care nu a primit nicio șansă la Real Madrid
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2017/08/19/2148253.jpg
Odată cu introducerea arbitrajului video, toată lumea era de acord că echipele mari nu vor mai putea fi ajutate de arbitraj, așa cum deseori se întâmpla înainte. Mai mereu, deciziile la limită se luau în detrimentul echipelor mai mici.
Dar nici după implemetarea sistemului video lucrurile nu par să se fi schimbat prea mult. Deciziile de arbitraj luate după consultarea VAR din ultimele meciului ale Realului, i-au făcut pe reprezentanții adversarilor să acuze clubul madrilen că este împins de la spate de cavalerii fluierului.
Mai exact, fanii Barcelonei acuză că Realul a primit, prea ușor, multe penalty-uri în ultima vreme, în meciurile cu Real Sociedad, Getafe și Athletic Bilbao, care i-au ajutat oarecum pe madrileni să câștige acele partide. La acestea se adaugă și un gol anulat Valenciei la scorul de 0-0 în meciul cu echipa lui Zidane, gol despre care mulți au spus că a fost perfect valabil. Cei de la Barcelona, prin vocea suporterilor și chiar a unor jucători, acuză că totul este o conspirație în favoarea clubului din capitală.
Deși majoritatea deciziilor s-au dovedit a fi corecte, așa cum a fost și în meciul de aseară când Realul a beneficiat de un penalty în minutul 10, mulți susțin că arbitrii nu judecă cu aceeași măsură când același gen de faze se petrec în careul madrilenilor.

Arbitrul partidei cu Alaves a primit îngrijiri medicale de la staff-ul Realului

Un lucru mai puțin obișnuit s-a petrecut aseară în timpul meciului din Real și Alaves. În prima repriză a partidei, arbitrul Gil Manzano, a suferit o accidentare și s-a întins pe gazon. Acesta a primit imediat ajutor de la medicii Realului. Arbitrul a continuat partida, însă doar până la pauză, când a fost înlocuit de al 4-lea oficial.
Chiar dacă era ceva normal ca arbitrul să fie îngrijit de medicii uneia dintre echipe, acest episod ”le-a dat apă la moară” celor care susțin că Realul este ajutată frecvent de arbitrii. Reacțiile microbiștilor pe rețelele de socializare nu au întârziat să apară, aceștia glumind pe seama faptului că medicii gazdelor fac tot posibilul să-l țină pe teren pe centralul partidei, după ce le-a acordat penalty în minutul 10.
Reacții amuzante ale fanilor
"Arbitrul este rănit, iar echipa noastră medicală îl tratează. De ce să arătăm atât de evident că este unul de-al nostru?”,a scris unul dintre fanii Realului.
Un alt comentariu de la un fan al Barcelonei a sunat în felul următor: "Jucătorul de la Real Madrid a fost accidentat, iar asta este o lovitură imensă pentru ei, mai ales pentru că este vorba de arbitru".
"Cine va mai ajuta Realul acum?”, a scris un alt fan în momentul în care arbitrul era la pământ.
Una peste alta, Real a câștigat categoric meciul de aseară și se apropie tot mai mult de îndeplinirea obiectivului, adică cucerirea titlului în Spania. Zizou&Co mai au de jucat 3 meciuri: cu Granada (D), cu Villarreal (A) și cu Leganes (D), iar dacă vor câștiga cel puțin două dintre ele vor fi campionii Spaniei, indiferent de ce va face Barcelona în partidele pe care le mai are de disputat.
Liga Campionilor UEFA
Courtois, pregătit să înscrie din penalty în finala Champions League! "Ei știu ce se poate întâmpla"
ACUM 4 ORE
Liga Campionilor UEFA
Dudek a prefațat finala Champions League. Ce anticipează la Liverpool - Real Madrid
ACUM 7 ORE