Fostul mare internațional a încetat din viață, la 60 de ani, din cauza unui stop cardio-vascular. Poliția din Buenos Aires investighează acum posibilitatea ca Maradona să fi decedat din cauza neglijenței medicului Luque. În cazul în care această ipoteza se va adeveri, Luque ar putea fi acuzat de procurori de ucidere prin imprudență.
Potrivit anchetei procurorului San Isidro, neurochirurgul care l-a operat ar putea fi acuzat că este responsabil pentru moartea lui Diego, din neglijență, notează Gazzetta dello Sport.
30 de polițiști au descins duminică în casa medicului și au confiscat imediat toate telefoanele mobile și computerele. Între timp, alți 30 de polițiști au pătruns în clinica sa din Belgrano pentru a lua toată documentația disponibilă. După ce a luat declarațiile fiicelor lui Maradona, procurorul Laura Capra a decis ca ancheta să fie orientată spre omor, notează sursa citată.
Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04
Leopoldo Luque se apără și a explicat de ce nu se simte responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat cu Diego.
"Eu sunt cel care l-a internat, care l-a dus cu forța la spital. Apoi, el nu avea cum să fie mutat la neuropsihiatrie așa cum s-a sugerat, nu existau criterii medicale în acest sens. Nici la un centru de reabilitare nu putea fi dus, era nevoie de acordul lui. În rest, sunt minciuni. Nu a fost nicio eroare medicală. Diego a făcut stop cardiac, la pacienții cu istoricul lui se întâmplă frecvent, este cauza cea mai comună de deces. S-a făcut totul pentru a reduce pericolul. Am prelungit șederea în spital cât mai mult posibil", a precizat Luque, citat de Gazzetta dello Sport.

Luque: "Am avut o relație ca între tată și fiu cu Maradona"

Maradona a fost un pacient extrem de complicat, iar Luque consideră că faptul că puțini alți medici ar fi putut stabili o relație mai bună cu el. Doctorul a dezvăluit și care a fost cauza pentru care Diego l-a dat afară, la ultima vizită.
"Diego detesta doctorii, psihologii, dar cu mine era altfel. Eu eram sincer cu el. Avea multe probleme, avea nevoie de ajutor, dar era un tip independent. Însă nu era nebun.
M-a dat afară din casă de mai multe ori, apoi mă suna. A fost o relație ca între tată și fiu. Dacă eu nu eram acolo, Diego nu accepta nici să i se scoată un dinte.
Iar atunci când se spune că ne-am certat, iată ce s-a întâmplat: m-am dus la el, îi era rău și mi-a zis că nu vrea să vadă pe nimeni. Am intrat și i-am spus să se scoale și atunci s-a enervat și m-a dat afară. Dar eu nu am renunțat pentru că știam că are nevoie de ajutor", a mai declarat Luque.
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13