În același an s-a petrecut și teribilul accident, în urma căruia fostul fundaș a rămas paralizat și a ajuns într-un scaun cu rotile. În urma unui duel aerian, în timpul ultimului antrenament dinainte de vacanță, Neșu a suferit o fractură a unei vertebre.
Ajuns la 36 de ani, Mihai Neșu își dorește să construiască, la Oradea, un centru unic în România, dedicat copiilor cu dizabilități. Per total, proiectul la care a lucrat personal se ridică la suma de 3 milioane de euro.
Mertens s-a declarat extrem de impresionat de planurile pe care Mihăiță Neșu le are la fundația sa și l-a lăudat pentru tot ce a făcut până acum.
Fotbal
Ogăraru, amintiri de la eliminarea dramatică cu Middlesborough: "Ne-a dat peste cap"
07/04/2020 LA 09:31
"Am mers în România ca să văd cu ochii mei. Îmi aduc aminte de energia pe care am simțit-o acolo, venită de la acei copii curajoși și de la oamenii prietenoși din staff. Totul este foarte plăcut. Strâng bani pentru un centru nou, care va fi de trei ori mai mare.
Nu este deloc ușor deoarece e multă sărăcie în România. Din acest motiv este cu atât mai important ce face Mihai, pentru că sunt mulți copii care au nevoie de terapie și nu și-o permit. Mi-ar plăcea să merg mai des în România, dar din păcate nu am timp.", a spus atacantul lui Napoli, pentru Sport Magazine.

Mertens: "Accidentul lui Neșu m-a schimbat"

În același timp, Mertens a mărturisit că accidentul grav al lui Neșu l-a făcut să privească viața din altă perspectivă, încercând să trăiască din plin și să se bucure de fiecare moment:
"Acel accident m-a schimbat. Mi-am dat seama că se poate întâmpla oricând așa ceva. Din acest motiv, este bine să te bucuri de fiecare clipă. Mihai era un om sănătos, cu planuri de viitor, dar în câteva secunde totul s-a spulberat și a ajuns într-un scaun cu rotile.
Cu siguranță, la început a trecut prin clipe mai complicate, dar a luptat și prin intermediul fundației și credinței și-a găsit din nou energia. Bucurați-vă de fiecare clipă și de lucrurile mici! Rămâneți pozitivi, mai ales când aveți dificultăți. Eu mi-am dat seama de atunci că fotbalul nu înseamnă totul.
Mă bucur că Mihai este fericit acum. Admir din plin felul în care a reușit să transforme acel accident teribil în ceva pozitiv. Nu cred că aș fi putut să fac asta dacă eram în locul lui.", a mai adăugat Mertens.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 16 MINUTE
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM O ORĂ