Articol scris de Romeo Ene
Fotografia a fost "surprinsă" în mod neaşteptat în timpul unui interviu video pe TV2, un post de televiziune din Norvegia, cu fotbalistul internaţional Vegard Forren (33 de ani). Ea a provocat controverse mari în fotbalul norvegian, mai exact, a afectat imaginea clubului Brann, unul dintre cele mai importante din ţara nordică.
În fundal, camerele au surprins mesajul misogin scris pe o cămasă, în spatele intervievatului, care atârna pe peretele din sediul clubului; mai exact, în biroul antrenorului cu portarii. "Ce este fotbalul feminin? Nu este nici fotbal, nici feminin", era mesajul de pe cămaşă. Criticile au venit imediat, mulți considerând mesajul unul abominabil.
Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM 4 ORE

"Egalitatea de gen nu e luată în serios"

Jucătoarele din Norvegia au fost cele mai acide în legătură cu evenimentul.
"Probabil că este o glumă inocentă, dar nu este amuzant deloc. Chiar dacă a fost menit să fie ceva amuzant, nu poţi pune asta pe pereţii unuia dintre cele mai mari cluburi din Norvegia. Trebuie să investigheze cei de acolo ce s-a întâmplat. Am crezut că am depăşit aceste momente. Asta spune multe despre atitudinea care există. Egalitatea de gen nu este luată în serios. Faptul că Brann nu are o echipă feminină de fotbal nu îmbunătăţeşte lucrurile", a declarat Sandviken Ingrid Ryland, jucătoare de fotbal feminin din Norvegia, pentru TV2.
Directorul executiv al lui Brann, Vibeke Johannesen, a declarat că "este incredibil de jenant. Nu m-am înroşit la faţă niciodată mai tare ca acum, când am văzut această fotografie. M-am gândit dacă este posibil aşa ceva. În orice caz, am scăzut în ochii oamenilor".
SK Bran are o istorie de 112 ani și a câștigat 3 titluri și 6 Cupe în Norvegia. În Europa a impresionat în anii '90, când a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Cupelor (sezonul 1996-1997).
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 4 ORE
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM 4 ORE