Articol scris de Romeo Ene
Fotografia a fost "surprinsă" în mod neaşteptat în timpul unui interviu video pe TV2, un post de televiziune din Norvegia, cu fotbalistul internaţional Vegard Forren (33 de ani). Ea a provocat controverse mari în fotbalul norvegian, mai exact, a afectat imaginea clubului Brann, unul dintre cele mai importante din ţara nordică.
În fundal, camerele au surprins mesajul misogin scris pe o cămasă, în spatele intervievatului, care atârna pe peretele din sediul clubului; mai exact, în biroul antrenorului cu portarii. "Ce este fotbalul feminin? Nu este nici fotbal, nici feminin", era mesajul de pe cămaşă. Criticile au venit imediat, mulți considerând mesajul unul abominabil.
Bundesliga
Bayern Munchen l-a contactat deja pe viitorul antrenor al echipei. Pe cine vor să aducă bavarezii
ACUM 16 MINUTE

"Egalitatea de gen nu e luată în serios"

Jucătoarele din Norvegia au fost cele mai acide în legătură cu evenimentul.
"Probabil că este o glumă inocentă, dar nu este amuzant deloc. Chiar dacă a fost menit să fie ceva amuzant, nu poţi pune asta pe pereţii unuia dintre cele mai mari cluburi din Norvegia. Trebuie să investigheze cei de acolo ce s-a întâmplat. Am crezut că am depăşit aceste momente. Asta spune multe despre atitudinea care există. Egalitatea de gen nu este luată în serios. Faptul că Brann nu are o echipă feminină de fotbal nu îmbunătăţeşte lucrurile", a declarat Sandviken Ingrid Ryland, jucătoare de fotbal feminin din Norvegia, pentru TV2.
Directorul executiv al lui Brann, Vibeke Johannesen, a declarat că "este incredibil de jenant. Nu m-am înroşit la faţă niciodată mai tare ca acum, când am văzut această fotografie. M-am gândit dacă este posibil aşa ceva. În orice caz, am scăzut în ochii oamenilor".
SK Bran are o istorie de 112 ani și a câștigat 3 titluri și 6 Cupe în Norvegia. În Europa a impresionat în anii '90, când a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Cupelor (sezonul 1996-1997).
Serie A
Juventus vrea să își rezolve problemele din ofensivă cu un jucător de la PSG
ACUM 2 ORE
Liga
Luis Suarez ar putea pleca în vară de la Atletico Madrid! Ce opțiuni are atacantul uruguayan
ACUM 2 ORE