După ce ieri s-a anunțat oficial trnasferul lui Thiago Alcantara la Liverpool, mijlocașul spaniol a postat astăzi pe contul personal de Twitter un mesaj emoționant la despărțirea de Bayern Munchen, clubul alături de care a obținut atâtea trofee, printre care și Champions League în sezonul trecut.
"Da! Am luat cea mai dificilă decizie din întreaga mea carieră de sportiv. Am încheiat un capitol la un club minunat, unde am crescut ca jucător timp de 7 ani. Am trăit trimfuri, bucurii și, de asemenea, momente grele, dar de ceea ce sunt cel mai mândru este că am ajuns la Munchen ca un tânăr cu multe vise, iar acum părăsesc împlinit un club, o istorie, o cultură.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Aici am învățat să iubesc o tradiție, iar acum îmi iau rămas bun, dar nu voi uita niciodată "Mia san Mia" (motto-ul lui Bayern Munchen). Am trăit momente fantastice în acest oraș, în Sabener Strasse (centrul de pregătire al lui Bayern Munchen) și în iubitul nostru Allianz Arena, împreună cu familia mea bavareză, care m-a tratat atât de bine și m-a iubit în fiecare secundă.
Decizia mea este pur de natură sportivă. Ca jucător vreau noi provocări și vreau să mă dezvolt în altă parte. Bavaria va fi întotdeauna casa mea. Mulțumesc FC Bayern!", a fost mesajul internaționalului spaniol.
Thiago Alcantara, crescut la celebra academie La Masia, de la Barcelona, a ajuns la Bayern Munchen în 2013, iar în ultimele 7 sezoane a câștigat o multitudine de trofee alături de bavarezi, totul culminând cu trofeul UEFA Champions League în urmă cu o lună. Cotat la 48 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt, Thiago Alcantara a evoluat în carieră doar la două echipe: Barcelona şi Bayern Munchen.
Trofeele cucerite de Thiagio Alcantara la Bayern Munchen
  • șapte titluri în Bundesliga (2013-2020)
  • 4 Cupe ale Germaniei
  • UEFA Champions League, în sezonul recent încheiat

Premier League, programul etapei a doua

Premier League
Reacția lui Tuchel, după ce Lukaku a zis că nu e fericit la Chelsea și că vrea înapoi la Inter
31/12/2021 LA 10:22
Premier League
Chelsea scapă, în sfârşit, de Kepa. Cine îi întinde o mână de ajutor celui mai scump portar din lume
21/12/2021 LA 09:28