Nicolae Stanciu s-a despărțit oficial de Slavia Praga, urmând a semna cu echipa chineză Wuhan FC, care a anunțat deja pe rețelele de socializare transferul românului de 28 de ani. Acesta va juca în China până în 2025, câștigând anual 2,5 milioane de euro.
După plecarea de la Slavia Praga, Nicolae Stanciu a transmis un mesaj emoționant. Potrivit site-ului oficial al cehilor, românul a vorbit despre realizări și despre lucrurile care îi vor lipsi cel mai mult.
Chinese Super League
Primele cuvinte ale lui Nicolae Stanciu pentru fanii lui Wuhan FC! Ce le-a transmis chinezilor
16/02/2022 LA 10:55
"Îmi va fi dor de toți cei care lucrează aici. Am avut o relație grozavă cu toată lumea și îmi va fi dor de ei. Îmi va lipsi bucuria meciurilor, victoriilor, trofeelor. Dar așa este fotbalul, a venit timpul să ne mișcăm.
Mă bucur că plec din Slavia cu atâtea trofee, realizări și recorduri. Sunt lucruri care vor rămâne în istoria ei pentru totdeauna și mă bucur că am putut să fac parte din ea", a declarat Nicolae Stanciu, care a postat și un mesaj pe rețelele de socializare, mulțumindu-le suporterilor și celor de la club.
"Mulțumesc pentru tot, Slavia Praga. Au fost cei mai frumoși ani ai carierei mele. Le mulțumesc colegilor, antrenorilor, oamenilor care lucrează în club și mai ales suporterilor pentru sprijinul și dragostea pe care mi le oferă. Odată alb-roșu, întotdeauna alb-roșu", a scris fotbalistul.
Citește și:

Reacția oficialilor de la Slavia Praga după transferul lui Nicolae Stanciu

După transferul lui Nicolae Stanciu, președintele celor de la Slavia Praga a vorbit și el despre motivele pentru care a luat decizia de a se despărți de român. Jaroslav Tvrdík a dezvăluit că Stanciu a mai avut și alte oferte și a punctat care sunt calitățile pe care le-a descoperit la fotbalistul de 28 de ani.
"În două perioade de tranziție a venit oferta la Nisa, dar nu l-am lăsat să plece de două ori pentru că aveam nevoie de el. Acum pleacă într-o situație în care ambele părți își doresc, este avantajos pentru el și club. Contractul i se termină, este un jucător de o anumită vârstă. Privim în așa fel încât am dori să recuperăm banii investiți în el.
În ceea ce privește performanța sportivă, aportul lui este absolut incontestabil, unele din titluri, cupe și tot ce avem în muzeu îi sunt datorate. Sunt încântat, mulțumit de munca lui și îi doresc o carieră de succes. Pentru mine, așa cum l-am cunoscut pe Nico, este un om bun, amabil, zâmbitor și umil.
Pleacă prin acordul ambelor părți, ne dorim cu toții. Tranziția dă logica sportivă, economică și umană. Vreau să-i mulțumesc lui Nico și să-i urez mult succes", spune Jaroslav Tvrdík, președintele celor de la Slavia Praga, potrivit site-ului clubului.
Fotbal
Reacția lui Nicolae Stanciu după despărțirea de Slavia Praga! "Nu a fost decizia mea"
31/01/2022 LA 09:09
Fotbal
Nicolae Stanciu se desparte de Slavia Praga! Cu cine este așteptat să semneze în weekend
27/01/2022 LA 11:59