Mircea Lucescu a ajuns la 75 de ani, iar "Regele" a ținut să-i facă o urare ca de la cel mai mare jucător la cel mai mare antrenor. Hagi nu a uitat că Lucescu a fost cel care l-a promovat la echipa mare a naționalei pe când avea doar 17 ani, considerând că acest lucru a accelerat procesul său de formare ca fotbalist.
https://i.eurosport.com/2020/06/07/2829528.jpg

Mesajul emoționant al lui Hagi pentru Lucescu

2. Bundesliga
Fotbalistul trimis de FCSB în Germania, aproape de revenirea în Liga 1! Anunțul antrenorului
ACUM 29 MINUTE
"La mulți ani, multă sănătate, fericire, bucurii și numai împliniri să aveți, Nea Mircea!", a spus "Regele" în urarea sa pentru Il Luce.
"Mircea Lucescu este un om care s-a dedicat fotbalului, atât ca jucător cât și ca antrenor. A fost un mare jucător, antrenor, mentor. Din partea mea are un respect enorm. M-a ajutat esențial în cariera mea de fotbalist, prin acea promovare la naționala mare la vârsta de numai 17 ani, fără să apuc să trec pe la echipa de tineret nici măcar un minut. Îi mulțumesc pentru acest lucru pentru că el a accelerat astfel procesul formării mele și mi-a dat curaj și încredere în cariera mea de fotbalist.", a continuat Hagi.
"La mulți ani încă o dată. Vă iubim și dorim să fiți în continuare lângă fotbal", a conchis Gică Hagi.

Lucescu i-a dat lui Hagi banderola de căpitan al echipei naționale

Mircea Lucescu a descoperit și a lansat în fotbalul mare o sumedenie de fotbaliști. Chiar dacă nu l-a descoperit pe Hagi, el a fost omul care l-a propulsat în carieră, selecționându-l la echipa națională la numai 17 ani.
La scurt timp, Lucescu i-a oferit chiar și banderola de căpitan lui Hagi chiar dacă avea doar 20 de ani, într-un meci contra Irlandei de Nord, din preliminariile CM din Mexic din 1986.
În acea partidă, evoluția lui Hagi a fost una destul de ștearsă, iar Lucescu a fost criticat la momentul respectiv pentru decizia luată, considerându-se că presiunea purtării banderolei i-a afectat jocul lui Hagi.
https://i.eurosport.com/2013/02/12/953231.jpg

Lucescu i-a relansat cariera lui Hagi

Gheorghe Hagi s-a trasferat în 1990 de la Steaua la Real Madrid, însă a petrecut numai 2 sezoane pe Santiago Bernabeu. Intrat într-o oarecare lipsă de formă, Hagi a fost luat de Lucescu în Italia, la Brescia, iar acele 2 sezoane i-au relansat practic cariera acestuia. După cei doi ani în peninsulă, Hagi a strălucit la mondialul american, transferându-se ulterior la Barcelona.
Cei doi s-au mai intersectat apoi și la Galatasaray pentru alte 2 sezoane, între 2000 și 2002, câștigând împreună Supercupa Europei în 2000 și titlul în Turcia în 2002.
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
ACUM O ORĂ
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
ACUM 2 ORE