În urmă cu doi ani, David Brooks juca în Premier League, iar în urmă cu numai câteva luni reprezenta Țara Galilor la EURO 2020 și totul părea că merge ca pe roate pentru atacantul de 24 de ani a lui Bournemout.
Din păcate pentru el, acesta a aflat în urmă cu puțin timp că suferă de cancer, fiind diagnosticat cu Hodgkin Lymphoma de gradul 2, o formă de cancer care afectează sistemul imunitar. În ciuda veștii crunte, Brooks a demonstrat o putere mentală deosebită și a postat un mesaj plin de optimism pe rețelele sociale.
Citește și:
Cupa Mondială FIFA
Povestea de film a eroului Argentinei cu strămoși în Scoția! Tatăl său a jucat cu Maradona
ACUM 2 ORE
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235740.png

David Brooks, diagnosticat cu cancer la doar 24 de ani

Printre altele, atacantul a dezvăluit că un mare merit în detectarea bolii l-au avut medicii de la naționala galeză. De asemenea, jucătorul a cerut discreție din partea presei în perioada următoare, menționând că va veni în permanență cu informații despre evoluția bolii sale.
"Acesta este un mesaj foarte greu de scris pentru mine. Am fost diagnosticat cu Hodgkin Lymphoma în stadiul 2 și voi începe un tratament săptămâna viitoare. Deși vestea a venit ca un șoc pentru mine și familia mea, semnalele sunt pozitive și sunt încrezător că îmi voi reveni complet și mă voi întoarce pe teren cât mai curând posibil.
Aș dori să-mi arăt aprecierea față de medicii, asistenții medicali, consultanții și personalul care m-au tratat cu profesionalism, căldură și înțelegere în această perioadă.Vreau să mulțumesc celor de la Federația Galeză de Fotbal deoarece, fără atenția rapidă a echipei lor medicale, este posibil să nu fi detectat boala niciodată. Aș dori, de asemenea, să mulțumesc și clubului AFC Bournemouth pentru tot sprijinul și asistența acordată săptămâna trecută.
Deși înțeleg că va exista interes din partea mass-media, aș dori să cer respectarea confidențialității mele înurmătoarele luni și voi veni cu actualizări despre progresul meu atunci când voi putea face acest lucru. Între timp, mulțumesc tuturor pentru mesajele de sprijin – înseamnă foarte mult pe mine și va continua să o facă în lunile următoare.Aștept cu nerăbdare să vă revăd pe toți și să joc din nou sportul pe care îl iubesc", a scris David Brooks pe contul personal de Twitter.
David Brooks a început fotbalul la Academia lui Manchester City, dar a plecat de la clubul de pe Etihad înainte să împlinească 18 ani. Prima echipă importantă la care a jucat ca senior a fost Sheffield United, iar în 2018 a ajuns la Bournemouth, club la care evoluează și în prezent și cu care mai are contract până în vara anului viitor.
În adolescență, Brooks a jucat 5 meciuri și a dat 2 goluri pentru naționala U20 a Angliei, dar concurența acerbă pentru un loc la echipa mare a Albionului l-a determinat să dea curs ofertei venite pentru a reprezenta Țara Galilor, el având și cetățenie galeză. Decizia s-a dovedit a fi una bună, deoarece Brooks a adunat deja 21 de selecții și a dat 2 goluri pentru Țara Galilor, alături de care a jucat la Campionatul European din acest an.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi a dezvăluit care e marele avantaj al Argentinei în Qatar! "E punctul forte al echipei"
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi, record negativ la Campionatul Mondial! E primul jucător din istorie care pățește asta
ACUM 3 ORE