Pep Guardiola a câștigat de două ori UEFA Champions League cu FC Barcelona, în 2009 și 2011 iar Messi a marcat în ambele finale. Totuși, spaniolul nu a mai ajuns în nicio finală europeană de atunci. Nu a reușit acest lucru ca antrenor al lui Bayern și deocamdată nici la Manchester City.
Deși Guardiola a câștigat totuși în acest interval cinci titluri interne și alte opt trofee, Felix Magath încă nu este convins de antrenorul de 49 de ani.

Felix Magath consideră că Messi a câștiga trofeele, nu Guardiola

Fotbal
PSG, un nou meci dezamăgitor. Wijnaldum i-a salvat în prelungiri pe parizieni de la înfrângere
ACUM O ORĂ
”Messi a câștigat trofeele, nu Guardiola. Fără Messi, acel sistem nu ar fi mers niciodată pentru că altfel ar fi câștigat Champions League și cu Bayern sau City”, a declarat Magath pentru Bild.
”Tiki-taka merge doar dacă ai jucători care sunt mai tehnici decât adversarii. Pentru spectatori, ținutul de minge, așa cum numesc eu această tactică, este plictisitor iar o echipă cu adevărat mare nu are nevoie de asta
În opinia mea, Guardiola se pierde în încercările sale de a câștiga un meci dinainte. Această tactică aduce deseori deciziile greșite, care nu aduc succesul”, a completat Magath.
Felix Magath are în palmares două titluri de campion cu Bayern Munchen (2005, 2006) și unul cu Wolfsburg (2009).
Fotbal
Real Madrid, succes mare pe terenul lui Sociedad! Benzema s-a "rupt"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Napoli, înfrângere dramatică împotriva Atalantei, pe teren propriu, după ce a avut 2-1
ACUM O ORĂ