Luis Suarez a părăsit Barcelona după șase sezoane în care a marcat 198 de goluri în 283 de partide. El va merge la Atletico Madrid pentru șase milioane de euro. Uruguayanul a câștigat 13 trofee și a devenit al treilea cel mai bun marcator din istoria clubului, astfel că hotărârea clubului nu pare să aibă vreo legătură cu normalitatea unei formații care își dorește performanțe. Sigur, sud-americanul a ajuns la o vârstă și avea un salariu mare, însă decizia de a renunța la el în detrimentul unei rivale, pentru o sumă modică, i-a enervat pe mulți fani.
Și Messi, care e la cuțite cu Bartomeu, a reacționat dur pe o pagină de socializare, spusele sale putând fi citite într-o singură cheie: decarul blaugrana își va respecta până la final contractul, dar există șanse 0 să prelungească. Din ianuarie, când va intra în utlimele șase luni de contract, Messi va semna cu City și va merge în cel mai puternic campionat din lume.
"Încercasem deja să îmi imaginez, dar azi am intrat în vestiar și m-a lovit cu adevărat. Va fi foarte greu să nu continuu să împărtășesc cu tine fiecare zi, atât pe teren, cât și în afara lui. Ne vei lipsi atât de mult. Am petrecut împreună atâția ani, am luat împreună atâtea prânzuri sau cine. Sunt atâtea lucruri pe care nu le voi uitat din tot timpul petrecut împreună. Va fi extrem de ciudat să te văd într-un al tricou și, mai mult decât atât, să te am adversar pe teren. Ai fi meritat un final de poveste potrivit pentru cine ești: unul dintre cei mai mari jucători din istoria acestui club, un jucător care a realizat mari performanțe, la nivel individual, dar și pentru echipă. Nu meritai să fii aruncat așa cum au făcut-o. Dar, adevărul e că nimic nu mă mai surprinde", a scris Messi pe pagina de Instagram.
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
ACUM 12 ORE

Messi îl convinsese pe Suarez să rămână

În perioada în care voia cu orice preț să scape de Barcelona, Messi i-a invitat pe Luis Suarez și pe soția acestuia, Sofia Balbi, la reședința sa, unde fotbaliștii au vorbit despre ce urmează în sezonul viitor.
Argentinianul i-a transmis prietenului său, potrivit spaniolilor, că s-ar putea să continue la Barcelona încă un sezon, caz în care îl vrea lângă el, în ofensiva blaugrana, pe Suarez.
Uruguayanul părea că s-a înțeles deja cu Juventus, conform informațiilor Gazzetta dello Sport, însă dorința și decizia lui Messi au cântărit decisiv în hotărârea fostului vârf al lui Liverpool de a rămâne. Totuși, la doar câteva săptămâni distanță, deși vârful voia să continue pe Camp Nou, conducerea a decis să îl transfere la o rivală.
Suarez a ajuns la Barcelona în 2014 după ce a devenit unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume la Liverpool, cu care a fost foarte aproape să cucerească titlul în Anglia. Pe Camp Nou, Suarez a marcat 198 de goluri în 283 de meciuri și a fost Gheata de Aur a Europei în sezonul 2015/2016 cu 59 de goluri marcate.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19