2022 este anul marii provocări pentru Messi, care are ultima șansă să își treacă numele pe singurul trofeu major care îi lipsește în cariera fantastică: titlul de Campion Mondial. Argentina sub Lionel Scaloni arată total diferit față de ultimii 20 de ani și nu puțin specialiști îi văd pe sud-americani între primele 3 favorite în Qatar.
Până atunci, Argentina își testează forțele în Europa. A surclasat Italia, în prima ediție a "Finalissima", duelul care aduce față în față câștigotoarea Euro și învingătoarea din Copa America, iar azi s-a distrat, în Elveția, cu Estonia.

Messi, 5 goluri contra Estoniei

Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM 5 ORE
A fost un meci fabulos pentru Messi, care a înscris toate cele 5 goluri. Atacantul de 34 de ani nu s-a mulțumit cu faptul că a ajuns încă din startul meciului la o performanță impresionantă - a marcat împotriva a 30 de naționale diferite -, dar a făcut mai mult ca sigur meciul anului.
Starul lui PSG a înscris pentru prima oară în cariera sa de la națională 5 goluri într-un meci (minutele 9m 45, 47, 71 și 76). Chiar dacă adversarul a fost unul modest, performanța rămâne în istorie, fiind abia a doua partidă din cariera sud-americanului în care a reușit să înscrie de 5 ori.
Precedentul meci cu o asemenea reprezentație avusese loc pe 7 martie 2012, contra lui Leverkusen, când Barcelona îi învingea pe nemți, pe Camp Nou, în optimile UCL, cu 7-1.
Messi este al treilea jucător din toată istoria Argentinei care reușește 5 goluri într-o partidă. În 1941, Juan Andres Marvezzi puncta de 5 ori cu Ecuadorul, pentru ca un an mai târziu Jose Manuel Moreno să înscrie tot de 5 ori contra aceluiași adversar. Ambele partide au contat pentru Copa America, spre deosebire de partida de azi, care a avut un caracter amical.
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
ACUM 8 ORE
Romanian Liga I
Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Giuleștenii, obligați să plătească o sumă imensă
ACUM 9 ORE