Lionel Messi i-a acordat un amplu interviu jurnalistului iberic Jordi Evole. Chiar dacă înregistrarea va fi difuzată abia azi în Spania, acesta a vorbit deja public despre ce a simțit când a stat de vorbă cu legendarul fotbalist al Barcelonei și a făcut publice câteva fragmente din discuția avută cu argentinianul.
"Mi-a relatat lucruri concrete despre planurile sale de viitor. Mi-a spus cum vrea să-și încheie cariera mea, iar asta m-a surprins. Îl știam foarte puțin pe Messi, intenția mea a fost să-l întâlnesc. A fost foarte important pentru mine să aflu cum este el în spatele superstarului. Am încheiat având mai mult un dialog decât un interviu", a spus jurnalistul, potrivit Marca, citat de Gazeta Sporurilor.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19

Leo Messi, despre antrenorii care i-au marcat cariera

În cadrul aceluiași interviu, jucătorul Barcelonei nu s-a ferit să spună că Pep Guardiola și Luis Enrique au fost cei mai buni tehnicieni care l-au antrenat, fiecare având ceva aparte în stilul său: "Am avut norocul să petrec atât de mult timp cu Pep Guardiola și Luis Enrique, care sunt cei mai buni antrenori. Ei m-au făcut să cresc foarte mult în fotbal, prin înțelepciunea tactică pe care mi-au insuflat-o".
În scurtul fragment din interviul lui Messi, acesta vorbește la superlativ despre Guardiola: "Pep are ceva special, nu știu, te face să vezi lucrurile într-un anumit fel. Prin felul în care pregătește jocurile, atât defensiv, cât și ofensiv. Îți spune mereu cum va decurge jocul, cum trebuie să ataci pentru a câștiga".
Guardiola l-a antrenat pe Messi între 2008 și 2012, perioadă în care argentinianul a câștigat 3 baloane de aur, iar echipa a cucerit 14 trofee. Cu Luis Enrique, Messi a lucrat între 2014 și 2017, timp în care și-a mai adjudecat un balon de aur, iar Barcelona a câștigat alte 9 trofee.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51