Întâlnirea de aseară dintre cele două părți a început de pe poziții de forță, Jorge Messi anunțând conducerea blaugrana răspicat că Lionel nu vrea să mai continue la Barcelona. Paradoxal, președintele de pe Camp Nou a fost extrem de înțelegător și a dus discuția într-o zonă pe care o dorea: a spus că îi înțelege opțiunea atacantului, dar că vrea ca acesta să rămână încă un sezon la formația pentru care evoluează de 19 ani, apoi să semneze gratis cu oricine își dorește. Probabil că Bartomeu mizează pe faptul, că odată lunile trecute, Messi își va reconsidera poziția și va accepta prelungirea contractului.
"Există 90% șanse ca Messi să continue la Barcelona încă un an. Joi va avea o decizie finală", notează TyC Sports. Varianta e acreditată și de Fox Sports, care notează că informațiile dinspre tabăra lui Messi sunt menite să le dea speranțe fanilor că îl vor vedea pe jucător și sezonul viitor în tricoul în care a rescris istoria fotbalului.

Messi, transfer la City încă din actuala perioadă de mercato

Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
IERI LA 07:23
De partea cealaltă, există și voci care susțin că Messi va ajunge cu certitudine la Manchester City încă din această fereastră de mercato. Pentru că Barcelona ar pierde altfel enorm din punct de vedere financiar, iar șansele să îl convingă pe sud-american să continue dincolo de 2021 sunt nule.
Unul dintre cei mai bine cotați jurnaliști spanioli, Guillem Balague, a analizat pentru BBC situația și e convins că trupa de pe Camp Nou joacă o carte doar pentru a obține o sumă cât mai bună de pe urma mutării. În principiu, lucrurile se leagă: dincolo de imagine, Barcelona ar pierde enorm financiar dacă Messi va semna gratis cu alt club. Un lux pe care nu și-l permite, având în vedere criza financiară pe care o traversează, după un sezon dezastruos, dar mai ales după pandemia de coronavirus.
"Cred că se va ajunge la un acord și Messi va pleca în Premier League. Aud că Manchester City se teme că nu poate suporta și suma de transfer și salariul lui Messi. Eu cred că au deja soluția. L-au convins deja pe Lionel, acum trebuie doar să pună în practică înțelegerea", a explicat Balague la BBC.

Transferul lui Messi la City. Ce oferă englezii

Pentru a respecta fair-play-ul financiar, "cetățenii" i-au oferit Barcelonei o sumă de bani și nu mai puțin de trei jucători extrem de bine cotați la schimb: Gabriel Jesus, Bernardo Silva și Eric Garcia.
Și contractul lui Messi a fost gândit astfel încât Manchester City să nu aibă probleme cu UEFA. Aceasta se va întinde pe 5 ani, până în iunie 2025, dar Messi nu va evolua doar pentru trupa lui Guardiola. Din sezonul 2023-2024, când sud-americanul va fi ajuns deja la 36 de ani, el va lua drumul Major League Soccer, unde va îmbrăca tricoul lui New York City, formație deținută de patronii clubului englez.
Sport.es a notat deja de săptămâna trecută că trupa de pe Etihad nu îi poate oferi lui Messi mai mult de 100 de milioane de euro/an, salariu brut. Ar fi o ofertă sub ceea ce câștigă la Barcelona, care îl plătește cu peste 80 de milioane de euro/sezon, net. Dar avocații britanicilor au găsit o găselniță inteligentă: Messi va primi o primă de 250 de milioane de euro, dar abia după ce va ajunge la New York City. Astfel, suma câștigată în următorii 5 ani va fi mult mai mare decât ce primește în prezent de la Barcelona, iar Manchester City se degrevează de o cheltuială imensă, pe care patronii și-o asumă prin "satelitul" din MLS.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31