Fără presiune, după două victorii și un egal în grupă, Argentina era deja calificată mai departe. Formația lui Scaloni întâlnea codașa grupei, Bolivia, formație care pierduse toate celelalte partide de până acum la Copa America. Ca atare, se părea că "pumele" au de îndeplinit o simplă formalitate în confruntarea de pe Arena Pantanal, din Culiaba.
Și, cu un Messi în zi de grație, biancocelestii și-au făcut partida ușoară încă din start. Decarul și căpitanul echipei a pasat ideal pentru Papu Gomez încă din minutul 6, astfel că Argentina a avut startul de meci perfect. Pe finalul reprizei, Messi a ieșit din nou la rampă, de această dată din postura de finalizator. A marcat din penalty în minutul 33, pentru ca apoi, în minutul 42, să înscrie în urma unei pase venite de la noul coleg de la Barcelona, Kun Aguero.

Messi, moment istoric: a depășit recordul lui Mascherano

Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 13 ORE
Partida a fost una cu o însemnătate aparte pentru Messi, care a ajuns la a 148-a selecție pentru Argentina. El a depășit astfel recordul all-time de selecții, care îi aparținea lui Javier Mascherano.
Messi a fost declarat azi-noapte, evident, omul meciului. A fost a 34-a partidă jucată de sud-american în 2021, în 25 dintre dispute fiind desemnat cel mai bun de pe teren.
În repriza a doua, Saavedra a redus din handicap pentru Bolivia, pentru ca Lautaro Martinez, vârful lui Inter, să stabilească scorul final, 4-1.
În sferturile de finală, Argentina va întâlni sâmbătă Ecuadorul. Dacă va învinge, pentru Messi&Co va urma un penultim act împotriva câștigătoarei din duelul Columbia - Uruguay.
În cealaltă partidă a grupei, Uruguay a învins Paraguay cu 1-0 și a terminat pe poziția secundă.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17