Încă o dată, tehnicianul argentinian de pe banca lui PSG a atacat cu Messi, Di Maria, Mbappe și Neymar încă din primul minut și nici de această dată nu a existat o comunicare perfectă între oamenii din față.
Messi rămâne fără gol marcat în acest sezon din Ligue 1, dar problema nu pare a fi neapărat la jucători, cât la modul în care Pochettino alege traseele de joc. PSG își creează mult mai puține ocazii decât în perioada Tuchel, lucru de neacceptat, în contextul în care acum îl are la dispoziție și pe fotbalistul considerat de mulți cel mai bun din istorie. Sigur, Messi nu mai are viteza de altădată, dar la Barcelona a fost instrumental în sezonul trecut, motiv pentru care mulți îl văd principalul favorit la Balonul de Aur.
Cvartetul ofensiv al lui PSG a pierdut de 60 de ori mingea în partida cu Marseille, un adevărat record negativ în acest sezon pentru ofensiva lui Pochettino. Messi și Neymar au pierdut cele mai multe baloane - câte 16, dar nici Mbappe sau Di Maria nu au fost mai inspirați - 14 mingi pierdut.
Cupa Mondială FIFA
Veste uriașă pentru fanii Braziliei! Neymar a revenit la antrenamente și ar putea juca în optimi
ACUM 10 ORE

Saliba, impresionant în Marseille - PSG 0-0

O explicație pentru aceste cifre slabe a fost reprezentată și de evoluția fantastică a lui Saliba, fotbalistul împrumutat de la Arsenal.
Apărătorul de doar 20 de ani a fost o adevărată stâncă în defensiva gazdelor. După ce nu și-a găsit loc în primul "11" al lui Arteta, fotbalistul transferat de la Nice în 2021 pentru 18 milioane de euro are un sezon fantastic în Ligue 1.
"Di Maria și Mbappe au încercat să îl facă să sufere, dar nu s-a dat bătut și nu a părut dominat în niciun moment. A alternat pozițiile în centrul apărării și a fost decisiv în multe intervenții, câștigând majoritatea duelurilor. A reușit de multe ori să anticipeze perfect și stopeze pasele rapide date de atacanții lui PSG", scriu jurnaliștii de la L'Equipe despre Saliba.
Fundașul francez a fost fără îndoială omul meciului în Le Classique, iar cifrele avute sunt impresionante.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM 10 ORE
Cupa Mondială FIFA
GE-NI-AL! Australienii l-au așteptat pe Messi la poze după ce i-a eliminat de la Cupa Mondială
ACUM 12 ORE