"Este foarte clar că Benzema a avut un an spectaculos, pe care l-a încheiat într-o manieră grandioasă", prin câştigarea Liga Campionilor, a estimat Messi, septuplu câştigător al Balonului de Aur, într-un interviu acordat postului argentinian de televiziune TyC Sports.
Benzema "a fost fundamental începând din optimi (n.r. în Liga Campionilor, competiție câștigată de Real), dovedindu-se decisiv în toate meciurile. În acest an, el merită trofeul, nu am nicio îndoială", a adăugat Messi, jucătorul echipei Paris Saint-Germain, eliminată de Real Madrid în optimile de finală.
Messi s-a exprimat cu doar câteva zile înainte de "Finalissima", partida dintre campioanele Europei şi Americii de Sud, programată miercuri pe stadionul Wembley din Londra, în care selecţionata Argentinei, deţinătoarea trofeului Copa America, va înfrunta naţionala Italiei, câştigătoarea EURO 2020, dar care nu va participa la Cupa Mondială din Qatar. "Nu a avut noroc", a apreciat el.
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
ACUM O ORĂ
În opinia căpitanului naţionalei Albiceleste, "este o nebunie că Italia a câştigat EURO şi nu va putea participa la Cupa Mondială". Squadra Azzurra "este una dintre cele mai mare echipe din istoria Cupei Mondiale", care s-ar fi numărat "printre favorite la Mondialul din Qatar şi nimeni nu ar fi dorit să o înfrunte", a adăugat el.

Messi, despre adaptarea la PSG

Chestionat în legătură cu adaptarea sa la Paris Saint-Germain şi la fotbalul francez, Messi a evocat în acest interviu "o schimbare dificilă" a dezvăluit că fiii săi "s-au întors plângând" după prima zi la şcoala lor din Paris. Aceştia s-au adaptat ulterior, deoarece "sunt fenomene", a adăugat el.
Infectat în iarnă cu Covid-19, Messi s-a declarat că convins că a rămas cu "sechele la plămâni". Argentinianul a fost, totodată extrem de dezamăgit după eliminarea echipei sale de către Real Madrid, în optimile Champions League, care a fost "o mare lovitură" pentru el.
Lionel Messi a definit drept "impresionant" nivelul selecţionatei Franţei, a cărei vedetă este Kylian Mbappe, coechipierul său de la PSG, dar a subliniat că este mai uşor pentru echipele europene să se califice la Cupa Mondială decât pentru echipele sud-americane.
Balonul de Aur va fi atribuit pe 17 octombrie, în urma votului ziariştilor din primele 100 de ţări care figurează în clasamentul FIFA, conform unei modificări aduse scrutinului. Iar în calcul vor fi luate doar performanţele din sezonul 2021/2022 şi nu cele de pe parcursul unui an calendaristic, ca până acum.
Sursa: Agerpres
Romanian Liga I
Reacție vehementă despre posibilitatea transferului lui Dorin Rotariu la FCSB: "Exclus!"
ACUM 2 ORE
Serie A
Ibrahimovic nu are de gând să se retragă! Suedezul e gata să accepte un salariu infim la Milan
ACUM 2 ORE