După scandalul Messi-Pochettino, PSG se confruntă cu o altă mică criză, după ce camerele de filmat l-au surprins pe Mbappe plângându-se, pe bancă, de Neymar, după ce a fost schimbat cu Montpellier, scor 2-0.
"Ăsta nu îmi pasează deloc!", i-a spus Mbappe lui Gueye, cu referire la Neymar. Evident, presa din Franța alocă azi spații ample subiectului, căutând să explice de ce s-a ajuns ca cei doi, sezoanele trecute buni prieteni, să fie în relații reci.
"Cuvintele francezului la adresa brazilianui pun la îndoială starea relației actuale dintre cele două staruri. Idila, începută în 2017, s-a terminat?", se întreabă jurnaliștii L'Equipe.
Fotbal
Răspunsul oferit de un coleg al lui Neymar când a fost întrebat de relația acestuia cu Mbappe
ACUM 27 MINUTE
Tot ei explică faptul că în ultima perioadă relația dintre cei doi s-a deteriorat. Lipsa trofeelor (anul trecut PSG a ratat până și titlul) a contribuit cu siguranță la asta, ambii fotbaliști fiind extrem de orgolioși. Neymar ar fi supărat pe Mbappe de mai mult timp, considerându-l principalul vinovat pentru ce s-a întâmplat stagiunea trecută. Refuzul lui de a semna prelungirea contractului a creat presiune și tensiuni suplimentare la club.
"Iubirea durează trei ani. Chiar și printre fotbaliști" e concluzia jurnaliștilor sursei citate.

Relația Neymar-Messi, motiv de "gelozie" pentru Mbappe

Jurnaliștii de la RMC Sport analizează această ruptură din alt punct de vedere. Venirea lui Messi la Paris ar fi dus la răcirea relațiilor dintre brazilian și francez.
Nu pentru că Messi ar avea ceva cu Kylian, dimpotrivă: acesta a venit cu inima deschisă la Paris, convins că acest trident ofensiv poate face din PSG "Regina Europei".
Neymar a fost cel care a insistat pentru ca sud-americanul să vină în capitala Franței și, odată transferul făcut, acesta a încercat să îi facă acomodarea cât mai plăcută. Ca atare, Messi și Neymar au fost nedespărțiți, pe cei doi legându-i o relație de prietenie din perioada Barcelona. Mbappe s-a simțit marginalizat, mai ales că știe că e într-o situație ingrată, din cauza contractului. Francezul a început să vadă conspirații unde nu sunt și să simtă că nu mai e deloc în lumina reflectoarelor.
Lucrurile sunt departe de a fi ideale în capitala Franței, chiar dacă transferurile din vară anunțau un sezon de excepție. Deocamdată, Pochettino are la dispoziție jucători uriași, dar PSG nu evoluează încă precum o echipă. Un test în acest sens va fi rerpezentat de duelul de marți, când pe Parc des Prince vine Guardiola cu City, poate cea mai în formă echipă a Europei.
CITEȘTE ȘI:
DEZASTRU PENTRU O ECHIPĂ DIN CHAMPIONS LEAGUE! ARE 11 ACCIDENTAȚI ÎNAINTE DE DUELUL DE MARȚI
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
ACUM 6 ORE
International friendlies
VIDEO | Lionel Messi a ajuns la 100 de victorii cu Argentina și a sărbătorit cu o dublă încântătoare
ACUM 8 ORE